Stående applaus fra dommerne

Håkon Kvam og Swing'it Dixieband leverte varene i semifinalen i Norske Talenter.

  Foto: Privat

Kultur

Håkon Kvam fra Oppdal er trommeslager i bandet Swing'it Dixieband, som fredag opptrådte med låta "Friend Like Me" fra filmen "Aladdin" i semifinalen i Norske Talenter.

Bandet består av Martin Jarl Velsin, Leif Peter Wilhelm Gran, Håvard Mathisen Tanner, Håkon Kvam, Jonah Hitcherns, Ole Marius Gaasø, Edvard Bondi Knowles og Ole Bendik Svendsen.

Etter kveldens opptreden fikk bandet stående applaus fra dommerne. Bjarne Brøndbo benyttet anledningen til å danse til fremførelsen.

- Dette var et fyrverkei av et show. Jeg regner med at dere har sett en del DDE videoer for å få til dette. Dette var veldig bra, sier Brøndbo.

Meddommer Janne Formoe var også i ekstase etter at bandet hadde opptrådt.

- Nå ble det fredag. Dere utstråler så mye glede og dere har show i selve showet. Dere er en festrakett i seg selv, men i tillegg har dere mange gøye talenter på scenen, sier hun.

Mia Gundersen ønsket å påpeke at bandet hadde blitt bedre siden første audition.

- Denne opptredenen fortjener et gammelt uttrykk fra Jæren; dette stod som stikka i kuskit, sier Gundersen.

Også Mona Berntsen var i ekstase etter fremførelsen.

- Dette var dritrått. Dere er samkjørte og jeg følte at jeg var på deres konsert og for meg kunne dere bare fortsatt, sier hun.

Foruten om å vinne Norske Talenter har bandet en drøm om å spille inn plate med deres egne låter i 20-talls stil og de ønsker også å reise til New Orleans for å spille i jazzens hjemby.

Da stemmene skulle telles opp til slutt, hadde ikke bandet nok stemmer til å bli blandt topp tre, som skulle kjempe om å komme til finalen. Dermed ble det stopp i semifinalen for Håkon Kvam og Swing'it Dixieband.