- Dette var uventa, det hadde jeg aldri trodd, sier postmann Bjørn Øien, da han mottar ukens blomst.

Bjørn Øien har jobbet i posten i 44 år og er en svært populær mann langs ruta han kjører i Drivdalen. En av kundene var så fornøyd med den serviceinnstilte og blide postmannen, at han tipset Opdalingen om at Øien fortjener en påskjønnelse.

- Bjørn er fryktelig trivelig og høflig, jeg har aldri sett ham sur. han sier aldri nei til å hjelpe til og ringer du og stiller spørsmål eller om det er en avis som er blitt borte, så får du alltid et skikkelig svar, sier tipseren som foreslo å gi ukens blomst til Øien.

- Det er helt fantastisk å høre. Dette setter jeg stor pris på. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få en blomst for jobben jeg gjør som postmann, sier Øien med et stort smil om munnen.

Som 16-åring hadde Øien fått nok av å gå på skole. Sammen med en kompis pakket han koffertne og reist til Oslo, hvor han begynte å jobbe som postmann. Her traff han også kona. Etter ni år i hovedstaden, flyttet de til hennes hjemby Alta, hvor Øien var postmann i fem år.

- Jeg hadde ikke så mange alternativer, da jeg ønsket å begynne å jobbe som 16-åring. Jeg angrer ikke på det valget nå, jeg trives veldig godt i jobben min.

Selv føler han ikke at han fortjener oppmerksomheten.

- Jeg gjør bare jobben min, jeg føler ikke det er så mye å skryte av, humrer han.

Kundene Opdalingen har snakket med i Drivdalen, mener derimot at Øien er en særdeles trivelig og serviceinnstilt herremann, som alltid tar seg tid til å hjelpe de som trenger det.

Det har blitt mindre kundekontakt med tiden i postmannsjobben, men Øien kommer fortsatt på døra til kundene som henger opp en gullapp på postkassa.