I dag gikk startskuddet for Barnas kulturfestival. Tradisjonen tro startet festivalen med opptog, hvor alle barnehagene i Oppdal, sammen med drillerne og Oppdal juniorkorps, gikk i tog fra kulturhuset, gjennom barneskolen og ungdomsskolen og opp til helsesenteret.

Her ble det et lite stopp, hvor barnehagene sang "Alle fugler" til beboere og de som jobber der. Deretter gikk turen tilbake til kulturhuset, hvor festivalen skulle åpnes.

Agnes Detlie fra Bjerkehagen friluftsbarnehage, Julie Nitter fra Torshaug barnehage og Savannah Haugan fra Gnist var dagens konferansierer. Ordfører Kirsti Welander tok også turen og dette var andre året hun var til stede på åpningen av festivalen.

- Det er veldig stas å være her i år også. Det er utrolig artig å se at kulturhuset fylles opp av så mange barn, sier Welander til Opdalingen.

Temaet for årets festival er "et godt språkmiljø for alle barn".

6-års koret har siden nyåret hatt fire øvinger sammen og under barnas verdensdager på lørdag skulle koret fremføre det de hadde øvd på. I år er det over 70 unger som skal begynne i 1. klasse til høsten.

Koret fremførte fire låter, "Hoppe ut av senga", "Tenkj om vi var venner", "Papegøya fra Amerika" og "Sju perler". Deretter viste teatergruppa på kulturskolen fram stykket "Ulven og geitekillingene", som falt i god jord hos barna.

- Årets opptog ble en kjempesuksess. Vi var veldig heldig med været og det kunne ikke blitt bedre, forteller Marit Skreen til Opdalingen.

Hun har sammen med flere stått på for festivalen de siste årene og for sitt engasjement mottok hun blomster.

Festivalen fortsetter på tirsdag med utedag hos Stølen barnehage og hos Gnist Brennan. Da vil resten av barnehagene i Oppdal fordele seg i de to barnehagene. På onsdag er det kino for de eldste, hvor de skal vise filmen "Hakkebakkeskogen".