Det rusfrie arrangementet Mairock er forlengst blitt en tradisjon i Oppdal.

Konserten er et samarbeid mellom kulturskolen og Oppdal ungdomsklubb, og er blitt arrangert i mer enn ti år. Arrangementet har tidligere blitt arrangert ute, men har de siste årene blitt avholdt i storsalen på kulturhuset.

I kveld var det 14 innslag fra både Oppdal og Rennebu som skulle vise seg fram på scenen. Her fikk publikum se fete gitarriff, trommesoloer, fantastiske sangopptredener og mye mer.

Bandet Connected, som består av Elisabeth Aalberg (vokal), Ole-Mathias Ishoel (bass), Håkon Sttamnes (trommer), Andreas Stamnes (gitar) og Lill-Therese Ishoel (piano), fikk æren av å avslutte årets Mairock. For fire av de fem bandmedlemmene var dette deres siste opptreden sammen. Til høsten skal de ut på nye eventyr.

- Akkurat nå kjennes det ikke så veldig bra ut, sier Lill-Therese Ishoel til Opdalingen etter konsertslutt.

Ole-Mathias Ishoel påpeker at dette ikke er siste gangen de kommer til å spille sammen.

- Tre av oss skal starte på samme skole til høsten, mens jeg skal ha et år i forsvaret. Men jeg er sikker på at vi kommer til å møtes flere ganger for å spille sammen, sier han.

De har vært sammen som band i mange år og de har spilt sammen lenge før bandet ble dannet.

- Bandet ble ikke startet her på kulturskolen. Det ble startet på Oppdal Kristne Senter og vi startet med å spille hvert år på Connected-festivalen, sier de.

At det var disse fem som skulle spille i band sammen, var tilfeldig.

- Vi ble dannet fordi vi var de eneste som var tilgjengelige. Men vi har ikke angret den dag i dag på at vi valgte å gå sammen, sier de.

Selv har de vært med på Mairock flere ganger og synes dette er et kjempebra konsept.

- Det har vært like artig å være med hvert år, sier de og legger til at det ble enda bedre da arrangementet ble flyttet inn i storsalen.

Oppdal kulturskole har også vært en stor del av livet til ungdommene.

- Hva vil dere si at kulturskolen har betydd for dere?

- Det har vært veldig lærerrikt. Her har vi virkelig fått testet hvordan det er å stå på en scene og fremføre det du har øvd på for publikum, sier Ishoel.

- Det er på kulturskolen jeg har utviklet meg som musiker, sier Ole-Mathias.

- Hva kommer dere til å savne mest?

- Helt klart Sverre Stenløkk, uten tvil. Han har betydd mye for oss. I tillegg kommer vi til å savne å spille sammen. Selv om tre av oss starter på samme skole og kommer til å spille mye musikk sammen, så blir det ikke det samme når Ole-Mathias ikke er der, sier de.

Rektor ved kulturskolen, Tone Norbeck, ønsket å takke ungdommene for alt de har gjort og vært med på.

- Nå skal dere reise videre og jeg vil bare si at dere har vært og er veldig gode forbilder for resten av elevene på kulturskolen. Dere har stilt opp når vi har ringt og spurt om dere ville være med på forskjellige opptredener og dere har vært blide, høflige og trivelige. Alle på kulturskolen kommer til å savne dere, sier Norbeck, som også overrakte en rose til de fire som hadde sin siste opptreden i tirsdag kveld.

Se bildeserie fra Mairock øverst i artikkelen.