The Coffee-Lovers var i sin tid en populær sangkvartett som opptrådte i Rennebu og omegn på midten av 90-tallet. Jentene er selvsagt fortsatt jenter, og i forbindelse med Volladåggån, gjør sangfuglene et etterlengtet comeback.

Anne Guri Stokkli-Haugvold, Heidi Skjerve, Jorun Lovise Husan og Maria Gunnes hoppet av bussen ved butikken på Voll etter endt skoledag ved Rennebu ungdomsskole på Berkåk, men i stedet for å gå rett hjem, stakk de så og si hver dag, i tre samfulle år, innom kaffekroken på butikken for å slurpe kaffe og spise sukkerbiter.

Det sies at det daglige besøket vistnok var et av høydepunktene for datidens diskenspringer, sikkert er det i hvert fall at navnet på kvartetten i grunnen sa seg selv. Sånn etter hvert.

I dag er Anne Guri sykepleier med adresse Røros, Heidi er etablert jazzsangerinne med base i Trondheim, Jorun Lovise holder til i Stavanger der hun er sanger, sangpedagog og dirigent, mens Maria forlengst har slått seg til ro i USA med familien sin.

- Jeg vet nesten ikke hvem dette er artigst for, sier Anne Guri begeistret.

Jentene, med unntak av amerikaneren, er pinseaften samlet i Rennebu kirke både for å få med seg den klassiske konserten, og for etterpå og øve til de selv skal i aksjon 2. pinsedag.

- Det er så godt å møte de andre igjen, men vi savner Maria i kveld, sier Heidi.

I sine glansdagere kvalifiserte The Coffe-Lovers seg til Landsfinalen i UKM i selveste Olavshallen, og opptrådte i tillegg flere ganger på Rennebumartnan.

- Det svingte såpass at det vi tror var ordføreren, danset på bordet da vi opptrådte, og kalte det tidenes opptreden, minnes koffeinelskerne og gliser bredt ved minnet.

Jentene "herja" ganske mye i Trøndelag på midten av -90-tallet, og var blant annet å se på TV under VM på ski i 1997.

- Vi opptrådte på mange arenaer, og hadde faktisk en ganske stor fanskare. Hvis de gråt etter en opptreden, var vi enige om at det vellykket, sier Heidi, og smiler igjen.

Etter hvert kom blant annet studier i veien for videre satsing, men nå, mer enn tjue år etter, kan publikum glede seg til et gjenhør med kvartetten.

"Yesterday once more", kjent fra The Carpenters, og ikke minst signaturlåten "Java Jive" sitter som et skudd allerede ved første gjennomkjøring, og det er bare for gamle og nye fans å glede seg til mandagens konsert.

Kjersti Kvam var fast pianist for jentegjengen på 90-tallet, og det presiseres at hun er en like viktig del av gruppa som de andre.

I og med at det blir i lengste laget for Maria å være med på den etterlengtede reunionen, stepper Kjersti denne gang inn i sanggruppa, mens Sølvi Dons Tronvoll Uv trakterer tangentene.

- Dette er stor stas. Det var aldri noen tvil om at vi skulle samles igjen under Volladåggån. Nå tar vi frem igjen noen av våre gamle "hits" og vi har derfor hatt leteaksjon hver for oss for å finne frem gamle noter, sier Anne Guri.

Pinseaften nærmer seg 1. pinsedag i Rennebu kirke, men det hjelper ikke. Kaffekanna må frem, det skulle nå forresten bare mangle, og jentene (ja, de er fortsatt bare jenter), slurper lykkelig i seg de energigivende dråpene.

Det er i grunnen bare sukkerbiten som mangler, så er alt slik det engang var. Men den, sukkerbiten altså, får vi ganske sikkert, i overført betydning, under konserten i Rennebu kirke 2. pinsedag.