Neste helg inviterer Oppdal Turisthotell til en todagers kjempefest. Sommerrestauranten gjenoppstår etter å ha vært nede i flere år. Sommerrestauranten var svært populært på slutten av 90-tallet, hvor det var høy partyfaktor, god stemning og livemusikk i fokus. I 2004 var det reunion for konseptet, men siden da har det ligget i brakk. Til neste helg kan igjen festglade oppdalinger svinge seg rundt på dansegulvet i kjelleren på hotellet.

På fredag blir det full fest med trubadur Pål Dahlberg og DJ, og lørdag blir det stemning når coverbandet Jävlar på Kärlek spiller svenske partyklassikere fra 70, 80 og 90-tallet.

– Arrangementet var svært populært på slutten av 90-tallet. Da var det livemusikk hver helg, forteller Steinar Furnes til Opdalingen.

– Hva var grunnen til at det stoppet opp?

– Det var flere lignende konsepter andre plasser og i tillegg går ikke folk så ofte ut som tidligere, sier han.

Restaurantsjef Lillian Fossum forteller at hun gleder seg til kvelden.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra folk om at dette er et konsept som de har savnet. Jeg er for ung til å ha opplevd storhetstiden til arrangementet på slutten av 90-tallet, men jeg har hørt mange historier fra sommerrestauranten. Det er en del på min alder som lurer på hva i all verden dette er og jeg tror nok det er mange som kommer til å ta turen på grunn av nysgjerrighet. I tillegg er det nok mange som kommer til å ta turen på grunn av nostalgien, sier hun.

Det som blir annerledes enn tidligere, er at det ikke blir like ofte. Nå innleder de sommeren med sommerrestauranten og de avslutter sommeren med det samme konseptet.

– En av grunnene til at vi velger å gjøre det på den måten, er fordi at folk ikke går ut på samme måte som før. I tillegg er det mye arrangementer i Oppdal om sommeren og da ønsker vi ikke å konkurrere mot hverandre, sier Fossum.

Hun forteller at innredningen fra 90-tallet vil se dagens lys. Hvite plaststoler og bord og reklameparasoller vil prege interiøret i kjelleren. I tillegg til dansegulv, diskokule i taket og bar, blir det også servert pølse i brød, som tidligere.

– Til neste helga har vi også valgt et tema, som er 80-tallet, og da skal blant annet de ansatte kle seg ut. Vi håper også at publikum vil kle seg i antrekk fra 80-tallet, men det er ikke et must, sier hun.

– Hvilke forventninger har dere til neste helg?

– Vi har stor tro på at det kommer masse folk. Kun få minutter etter at vi la ut billettene til arrangementet, var det mange som ringte for å bestille og å holde av billetter og å booke hotellrom, så det virker som om det er mange som tar turen hjem til begivenheten, sier de.

Furnes har vært med å arrangert sommerrestauranten flere ganger og han har flere minner fra disse arrangementene. Reunionen i 2004 med blant andre Terje Tysland står sterkt.

– Det er mange som har etterlyst om vi kommer til å kjøre i gang dette arrangementet igjen. Så det er nok et arrangement som mange har et forhold til, sier han.

George vil i tillegg være åpen neste helg. Men etter neste helg vil de stenge dørene for sommeren og da åpner de puben igjen når sommeren er på hell.