Kulturskolen i Rennebu tar nå sommerferie, noe jeg synes elever og lærere kan gjøre med god samvittighet.

Tirsdagens sesongavslutning, vårkonserten "Fortellinger", viser at det jobbes godt, om det nå er innen kategoriene visuelle kunstfag, film, video, lyd og lys, eller blant instrumentalistene og sangerne.

"Fortellinger" er en noe annerledes måte å presentere elevene på. Forestillingen er lagt opp som en vandrekonsert, med tre ulike scener. I starten av konserten ble publikum nemlig delt i to, og måtte vandre mellom scene 1og 2. Dette uten at de gikk glipp av noe som helst, for begge scenene  ble spilt to ganger.

Scene 1 «Sagn» foregikk inne ifoajeen i Rennebuhallen, der vi fikk høre sagnet om Jutullene på Uv, akompagnert av piano og lydeffekter. Scena var omkranset av arbeider av elever ved visuelle kunstfag, noe som gav en flott ramme til forestilllingen.

Publikum måtte som sagt finne seg i å strekke litt på bena, for neste scene foregikk i elevkantina på skolen.

«Sanger» inneholdt fem ulike sangnumre, hentet fra barnebøker og barne-TV, pluss et eventyr. Lett gjenkjennelig, og eventyret om de tre bukkene Bruse, fikk en ekstra dramatikk over seg da fortellingen ble krydret med mørke, lyse eller litt sånn midt i mellomtoner fra pianoet, alt etter om det var den minste bukken, eller de to andre av artsfrendene som ble plaget av trollet under brua. Fiffig - og underholdende.

Til slutt var alle samlet inne i kultursalen, til Grande finale. Før scene 3, "Fortellinger", måtte det i all hast settes frem ekstra med stoler for å få plass til alle som kom, og så fikk vi i tur og orden sang og musikkinnslag i ulike sjangre, men med fellesbetegnelsen at alle holdt høy klasse.

Dyktige lærere og deres talentfulle elever i kulturskolen i Rennebu, kan etter det de viste frem i vandrekonserten tirsdag kveld, gå sommeren i møte med stolthet og rak rygg.

Som sambygding er undertegnede også stolt av dere, for dette var nemlig flotte greier!

Se bilder fra "Fortellinger - en vandrekonsert", øverst i saken.