Anne Grimstad Fjeld har mann, fire barn, tre barnebarn, en skokk med bikkjer og er bosatt i Færder kommune. Fra 1972 til 1975 bodde hun derimot i Oppdal, hvor hennes far drev Nor Hotell. Selv var hun elev ved Oppdal korrespondansegymnas.

Da faren slutta i jobben og flytta fra bygda, ble Anne boende hos Gunvor Røddesnes for å fullføre videregående. Etter endt skolegang, forlot Anne også bygda, med intensjon om å flytte tilbake når hun var ferdig med studiene. Slik gikk det ikke.

Tirsdag vendte hun tilbake, da Oppdal var et av stoppestedene for veldedighetsprosjektet «Trask», som innebærer at Anne skal gå fra Oslo til Trondheim.

Gjensynet med hennes gamle hjembygd, er noe Anne har gledet seg til.

- Jeg kjenner fortsatt mange mennesker fra tida jeg tilbrakte i Oppdal, blant annet er Ellinor Svisdal en god venninne. Jeg er fortsatt veldig glad i bygda. Jeg blir nok blank i øynene, når jeg står øverst Drivdalen og ser utover Oppdal i juni, uttalte hun til Opdalingen tidligere i år.

Under konserten tirsdag kveld ble det servert en variert meny, i det som Steinar Furnes for anledningen kalte "sommerhagen" på Oppdal turishotell. Menyen bestod av blant annet av Oppdal musikkforening og Oppdal spell- og dansarlag, for å nevne noen.Konserten i Oppdal var den tiende TRASK-konserten i forbindelse med Anne Grimstad Fjeld sin vandring.Konsertene går til inntekt for Leger uten grenser, spesielt til helsearbeid rettet mot barn og mødre i konfliktområder. Alle som bidrar til og på konsertene, gjør dette gratis til støtte for prosjektet.

Multimusiker Sverre Stenløkk var en av krumtappene under kveldens konsert. I tillegg fikk publikum et gjensyn med visegruppa Comeback, som eksisterte på Oppdal på 1970-tallet.

Grimstad Fjeld mente at Sigrid Haanshus var den yngste artisten som så langt har vært med. Hun deltok med sang under konserten, akkompagnert av Bjørgunn Alice Tønnesvang på piano.

Med musikere og artister som Gjert Kristian Øhrn, Andreas Bjørkås og Gunvor Fagerhaug, ble det en meny som tilfredsstilte de fleste smaksløker.

Hovedpersonen selv syntes det var overveldende at det kom så mange til konserten i Oppdal, og avsluttet det hele med sin en egen sang, "Streinblokka mi", om den kvilesteinen vi alle kjenner til.

Publikum var fulle av lovord etter konserten og syntes det var en kjempebra konsert med mye forskjellig av fremført lokale krefter.

Se bilder øverst i artikkelen!