For to uker siden arrangerte Rennebu Mannskor sangerstevne for korene tilsluttet Norges Korforbund Øvre Gauldal (NKØG). Tolv kor, pluss to gjestekor camperte i og ved Rennebuhallen fra fredag til søndag kveld. Det skulle legges til rette for blant annet to kirkekonserter, stor folkekonsert, sangerpub og bankett.

Først og fremst er det viktig at de vel 300 gjestene trives under oppholdet i Rennebu, og da kommer også stevnecampen, kiosktilbudet, adgang til fasiliteter nær sagt døgnet rundt, og alt annet inn i bildet.

For å håndtere et slikt arrangement, trengs det derfor forberedelser. Masse forberedelser.

I bresjen for det hele sto stevnekomiteens leder, Hans Christian Borchsenius. Under mottoet "vi skal alltid være i forkant", styrte 1. tenoren arbeidet i hovedkomiteen med sikker hånd, og at det er mye som skal gjøres i forbindelse med et slikt arrangement, er han den første til å skrive under på.

–Det var masse møter, telefoner og organisering. Jeg tør påstå vi var flinke til å plassere folk i de komiteer de passet til, og etter den innsatsen alle gjorde, er det nesten flaut at det er jeg som tar imot blomsten, sier han.

Borchsenius er oppriktig glad for oppmerksomheten, men understreker nok en gang at det er andre i koret som fortjener den vel så mye.

–Jeg er stolt over å være en del av Rennebu Mannskor, sier han.

De fleste av dagens kormedlemmer, var også med på å arrangere tilsvarende stevne i 2008. Det var en verdifull erfaring å ha med seg for stevnesjefen, ti år etter.

–Jeg var ikke med den gangen, men var så heldig at jeg kunne trekke veksel på den erfaringen andre i koret satt inne med, sier Hans Christian Borchsenius

– Og så var vi jo heldige med været, legger han smilende til.