Mandag 30.6.1941

Gutter på villstrå i Opdal

3-4 gutter i alderen 7-9 år hadde for noen dager siden tatt ut på egen hånd. De hadde tenkt seg opp i fjellet et steds i Midtbygda. Da de kom et stykke opp i lia vilde de sjå over ei elv. De trakk av seg sko og hoser og tenkte å vade over. Heldigvis får en vel si, kom guttene på at de skulde kaste skoene over før de tok til med vadinga. Skoene havnet midt i elva og da ble guttene felne og ga opp vadinga. Skoløse og elendige ga de seg tilslutt på heimvei. Folk var i mellomtida blitt nervøs for at det skulle ha hendt guttene noe. De drev på og letet etter guttene til klokka ble både 12 og 1, men ingen gutter var å se. Først i 2-tida om natta kom de skoløse heim. De hadde da gått en lang tur siden de kastet skoene på elva.

Fredag 28.6.1935

En «luffer»

blev søndag pågrepet av lensmannen i Opdal. Karen var meldt for forskjellige tyverier: på Hølonda hadde han stjålet en sykkel, og på Storli hadde han forsynt sig med sko og klær. (Nidaros).

Tirsdag 29.6.1971

Oppdals juniorkorps vant Sverigetur

Juniorkorpsene i Sør-Trøndelag har arrangert en utlodning til inntekt for korpsene. Det korps som solgte flest lodder ville få en tur til Sverige som belønning. Ved fristens utgang viste det seg at Oppdals-juniorene hadde vist størst flid. 53 glade musikanter i alderen 10 – 17 år dro så over Røros til Hede og Funäsdalen. Korpsets formann, Alf Berg, var hovedleder. Bak turen står Fjellbu-fondet i Norge.

Torsdag 3.7.1952

Pinsemenigheten

Misjonær Kåre Hasfjord m/fam., som er på gjennomreise, stanser og deltar i møtene på Berghallen fredag denne uke. De er nettopp kommet tilbake fra Japan, og vil fortelle om misjonsarbeidet der. På møtene vil de være iført sine vakre japanske drakter. Alle velkommen! Se annonsen. C. J.

Torsdag 1.7.1965

50 år

En av de mest kjente kvinner på Lønset, Olga Koth Tøfte, f. Klætt, fyller 50 år lørdag 4. juli. Hun er født på Lønset og er på farssiden av den kjente og meget utbredte Mullfamilien som særlig er spredd over Midtbygda. De er skotter og kom hit til Oppdal fra Bergen. Fru Koth Tøfte er kjent som en særlig dyktig husmor. Hun er aldri redd for å ta på seg oppgaver utenom de rent daglige. Gjestfri og hyggelig som hun er har hun vunnet seg mange venner.

Mandag 30.6.1941

Marit Krogstad,

Snorroeggen er død 73 år gammel. Hun er fødd gauldaling. For 18-20 år siden kom hun til Snorroeggen som hennes mann, konduktør Krogstad da kjøpte. Hun har vært sykelig i mange år.

Torsdag 27.6.1963

Innvielsen av den «nye» Jøldalshytta

Etter mange års arbeid med utvidelse og modernisering av Jøldalshytta, øyner nå Trondhjems Turistforening slutten på arbeidet. Det er meget betydelige arbeider som er foretatt i Jøldalen, så det er faktisk blitt en helt ny hytte ved Jølvatnet. Turistforeningen synes også at denne begivenheten er så vidt stor at den er verdt å feires, og foreningen arrangerer derfor innvielsesfest på hytta for alle de som har hjulpet til med utvidelsen og for en del av foreningens gode venner.

Fredag 28.6.1935

Inntektene i Trondheim

har begynt å stige igjen. Ligningsresultatet viser en opgang på 800,000 kr. Men en kan ikke vente skattelettelser. Formannskapets budgettkomite håper å kunne begynne budgettbehandlingen i begynnelsen av juli. De vil i likhet med årene før opholde sig på Opdal turisthotel.

Torsdag 3.7.1952

Reiste på elva

Fru Ingebrigtsen som bur på Sesaker gard skulle skylle klær i elva. Ho glei uti, datt ned fra kvenndammen, og det såg ei tid nokså alvorleg ut. Ho fekk tak i ei bjørk som låg der og berga seg i land.

Fredag 28.6.1935

Mye kvaks

ser det ut til å bli også iår. Men å slå rekorden fra ifjor på Lønset er vel vanskelig.