Flere oppdalinger tok turen over Dovre for å overvære åpningen av årets sommerutstilling på Galleri Slåen, på Dalholen øverst i Folldalen.

Oppdals egen Mali Anette Hoel var blant utstillerene, og på åpningsprogrammet var det også konsert med Sol i skuggeskog.

Mange hadde funnet veien opp til gården, og trivselen var stor med både sol på scenen og sol fra en klar himmel. Årets utstilling er den tiende i rekken, med mange unike kunsthåndverk laget spesielt til årets jubileum.

– I år feirer galleriet ti gallerisomrer, som har vært ti fantastiske år med mye humor, latter, farge og glede, forteller Kari Åsheim til Opdalingen.

– Hvordan vil du oppsummere de ti siste somrene?

– Det har vært et eventyr. Fra den spede start med 12 utstillere til 34 nå i år. De siste årene har det økt på med besøk og det har vært ti år fylt med mye humor og farger, sier hun.

Hun anslår at det var et par tusen innom galleriet sommeren i fjor. Både oppdalinger og rennbygg er innom galleriet i Folldalen.

– Det er mange som kommer igjen og som vil ha med seg denne begivenheten, sier hun.

– Hvilke forventninger har du til årets utstilling?

– Jeg er veldig spent. Innerst inne vil jeg at det skal komme flere besøkende. Det er noe jeg tror det gjør, men man vet aldri. Det er flere av utstillerne som har laget ting i forbindelse med jubileumseventyret, så det blir veldig flott, sier hun.