The Rock prøver, men «Skyscraper» er absolutt ingen «Die Hard».

Det føles virkelig ikke ut som at det er lenge siden jeg skrev min siste anmeldelse av en film med Dwayne «The Rock» Johnson i hovedrollen, kanskje også fordi det faktisk ikke er så alt for mange månedene siden «Rampage» kom ut på kino. The Rock er virkelig en aktiv skuespiller, og igjen er han tilbake som akkurat den samme karakteren han spiller hver gang, den karismatiske ustoppelige helten. Problemet denne gangen er at det positive stopper nesten der, for mens The Rock gjør sitt beste i hovedrollen, er «Skyscraper» en av de dummeste filmene jeg noensinne har sett.

Verdens høyeste bygning brenner

Tidligere FBI-agent Will Sawyer (Dwayne «The Rock» Johnson) har blitt hyret inn av den styrtrike Zhao Long Ji (Chin Han) til å se over sikkerhetstiltakene til milliardærens nye bygning, en super-skyskraper mye høyere enn noen annen bygning på jorda. Det tar ikke lange tiden før ting begynner å gå galt, da en gammel kjenning av Ji, leiesoldaten Koras Botha (Rolan Møller), setter fyr på bygningen på jakt etter noe som Ji skjuler i bygningen. Bedre blir det heller ikke når hele Sawyers familie befinner seg midt i brannen, og Sawyer må prøve å redde familien sin fra infernoet samtidig som han må hamle opp med Botha.

Mens det i utgangspunktet er lett å trekke paralleller mellom «Skyscraper» og «Die Hard», merker man fort at det er store forskjeller på de to filmene. «Die Hard» har blant annet troverdige karakterer, en god skurk og et simpelt men tilfredsstillende plot, «Skyscraper» har ingen av delene. For mens skuespillet er en av filmens mindre svake elementer, hjelper det lite når alt skuespillerne har å lene seg på et er et manus overdrevet til det hinsidige, fylt med cheesy dialog og motivasjoner som enten er vanskelig å tro på eller umulig å skjønne.

Ingenting gir mening

For det er sjeldent jeg ser en film og opplever at så mange forskjellige spørreord flyter gjennom tankestrømmen min samtidig. Nesten hver eneste gang noe skjer i løpet av filmen er det et eller annet som ikke stemmer. Og la oss ikke en gang begynne å snakke om hvordan en mann med kun et bein kan klatre opp en heisekran, hoppe inn i en brennende bygning for å så klatre bortover et vindu ved hjelp av gaffateip. Det virker som politifolkene i filmen bruker halve filmen på å stirre på The Rock som klatrer opp en bygning enn å faktisk gjøre noe, skurkens plan gir ingen mening, og i tillegg er det eneste filmen gjør med reglene den etabler å bryte dem i den neste scenen.

Og da har jeg heller ikke vært helt innom hvordan ingen av karakterene er i nærheten av interessante, eller hvordan «Skyscraper» ikke bare gir null mening, men også er så overdramatisk som det går an å være, samtidig som den faktisk ender opp med å være forferdelig forutsigbar samtidig. Filmen er kanskje visuelt pen å se, med noe solid filming og greie effekter, men det er langt unna nok til å redde dette brennende skipet.

Jeg hadde håpet å kunne si at dette er fin hjernedød underholdning man kan han det moro med. Dessverre mangler «Skyscraper» nesten alt som skal til for å skape en fornøyelig opplevelse. Karakterene er svake, plottet gir null mening og dialogen er virkelig ikke noe å skryte av. Jeg har ikke noe imot litt utrolig action innimellom, men da må det være noe mer i tillegg, og noe mer har dessverre «Skyscraper» lite av. Selv om skuespillerne ikke gjør en dårlig jobb, er det eneste imponerende med «Skyscraper» hvordan filmen kan gjøre så mye action, så kjedelig.

Terningkast 2

Tobias Ørstad