Kapellmester og musikalsk leder ved Trøndelag teater, Åsmund Flaten, inviterte lørdag, sammen med familien sin, til salmekonsert i Oppdal kirke.

Konserten ble åpnet med «Herre Gud ditt dyre navn og ære» og deretter kom det en kavalkade av kjente og mindre kjente salmer, der publikum bidro til å løfte musikken med flott allsang.

Bandet besto av Åsmund Flaten på keyboard, hans kone Christin Hoff på vokal, Erlend Smalås på kontrabass og Bergmund Waal Skaslien på fiolin. Åsmunds snart 90 år gamle mor Åse og hans to barn Anna (13) og Fillip (12) bidro også på flere sanger.

Haftor Skjelstad var kveldens konferansier. Han gjorde en fin jobb med å spre god stemning og få fram latter blant publikum mellom innslagene.

Det ble også tid til et par intervjuer fra kirkegulvet. Haftor snakket med både Anna, Fillip og deres bestemor, Åse.

Åse har tjenestegjort som forsanger ved Oppdal kirke i godt og vel 50 år.

- Jeg tjenestegjorde under min første gudstjeneste på min 38-årsdag, forteller hun.

- Hvordan var det å være kvinne i det som var et ganske mannsdominert yrke på den tiden?

- Det gikk fint. Sokneprest Ola Mæle ga meg sterk støtte, så jeg tok forsangerjobben ganske frimodig. Jeg fikk også masse støtte fra familien min, og spesielt min kjære mann, Ingvald.

Hun legger ikke skjul på at det til tider kunne bli travelt å jobbe i kirka, samtidig som hun oppdro barn og jobbet i fjøset. Særlig i høytidene var det mye å gjøre. Til jul skulle det jo også pyntes til høytid i heimen, så det ble vel litt travelt, forteller hun og ler.

- Men jeg kan ikke huske å noensinne ha tenkt på at jeg var stresset. Jeg var veldig glad i å jobbe hjemme med ungene og jeg var veldig glad i jobben min. I kirka fikk jeg både åndelig påfyll og rikdom. Men det hadde nok ikke gått uten støtten hjemmefra. Ingvald var som sagt en enorm støtte.

Skjelstad ga selv Åse en verbal hyllest da praten var over.

- Din framtoning og din væremåte har alltid vært så fin og rolig, at den står igjen som et eksempel for etterfølgelse i alle sammenhenger, sier han til Åse, som var tydelig rørt under store deler av seansen.

Intervjuet ble avsluttet med det som var kveldens høyeste applaus, sammen med musikkinnslagene som barnebarna Anna og Fillip deltok på.

Alt i alt kan det trygt slås fast at dette ble en flott kveld ved Oppdal kirke. Det var godt med folk i kirka og både publikum, musikere og æresgjester så ut til å storkose seg.