Fredag er det førpremiere på Mamma Mia: Here we go again, oppfølgeren til den mest sette kinofilmen ved Oppdal kino noensinne, Mamma Mia - om vi ser bort fra den lokalt forankrede Børning 2.

Gunn Ersvik ved Oppdal kulturhus forteller at premierevisningen blir en helaftens fest for alle som kjøper billett.

- Vi har solgt 320 billetter til premierevisninga, så vi har igjen i underkant av 50 billetter. Det blir nok fullt hus. De som tenker å ta turen bør skynde seg, skal de få plass. Salget begynte virkelig å skyte fart i går, sier hun.

Alle som går på festpremieren får en såkalt «goodiebag» med gaver fra filmens nasjonale samarbeidspartnere og Domus på Oppdal. I tillegg trekkes det ut overraskelsespremier blant publikum i salen.

Etter filmen fortsetter premierefesten ved Spisbar. Kinobilletten fungerer der som inngangsbillett.

- Der blir det DJ med mye Abba-musikk, men sikkert også en del annet variert, sier Ersvik.

Hun har store forventninger til den nye Abba-filmen.

- Det er jo ferietid, så det er mye folk i Oppdal. Dette er også den typen film, hvor været ikke bruker å avgjøre besøkstallene. Folk kommer til å se denne, uansett.

I 2008 solgte kinoen hele 3500 billetter til den første Mamma Mia-filmen. Ersvik håper på lignende tall i år.

- Responsen har vært veldig stor på Facebook og det er mye snakk om filmen, spesielt blant damene. Det blir nok mange venninnegjenger som tar turen.

- Hvorfor tror du disse filmene er så populære?

- Det er det nok flere grunner til. Abbas fine og svært fengende musikk trekker selvsagt mange. Disse filmene er også humoristiske, emosjonelle, romantiske og spennende. De har godt driv og masse energi. Og så tror jeg at relasjonen mellom døtre, mødre og bestemødre er et viktig element. Alt klaffer med Mamma Mia. Da jeg forlot salen etter å ha sett den første, ønsket jeg bare å gå inn og se den igjen øyeblikkelig. Det er en sjelden følelse etter å ha sett film. Mamma Mia traff meg midt i hjerterota.

Siden forrige Abba-film rullet over lerretet, har det vokst opp en helt ny generasjon med film- og musikkinteresserte i Oppdal og omegn, sier Ersvik.

- Jeg tror filmen har fornya seg såpass på skuespillersiden og i tema, at denne skal klare å trekke til seg mange nye, som kanskje ikke var og så den første filmen for ti år siden. Vi er veldig spente foran denne lanseringa.