Nå har helseministeren bebudet sin ankomst på åpningsdagen i morgen fredag.

- Dette er noe vi setter stor pris på og gleder oss til. Det vil blir muligheter for media til å snakke med Helseministeren denne dagen, skriver arrangøren i en pressemelding.

Årets tema er Rampestreker og det vil sette sitt preg på det meste av det som skjer på martnasområdet. Her kan overraskelsene bli mange.

Rennebumartnan arrangeres i helga i år for 33. gang på Berkåk og martnan er Norges ledende salgsutstilling for håndverk i tradisjon og ny design.

Arrangementet byr på opplevelser for hele familien, med spesialutstillinger, levende håndverk, gode matopplevelser, konserter og viktigst av alt; 140 kvalitetsutstillere fra hele Norge, i år med over 20 nye utstillere. Utstillerne kommer fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

Årets martnasgjester er 12 år gamle Emma Aasbakk Engen fra Berkåk og Sykehusklovnene. Emma er rammet av en nervesykdom og har tilbrakt mye tid på sykehus. Under ett av oppholdene på St. Olavs hospital kom hun i kontakt med Sykehusklovnene og fikk da høre at de manglet penger for å kunne underholde barn på sykehus. Dermed startet hun egenhendig en omfattende produksjon av klovnebilder for salg, og som så langt har gitt hele 170.000 kroner til Sykehusklovnene. Emma vil være tilstede under hele martnan, og målet er da å passere 200.000 kroner og grunnlag for enda mere underholdning av Sykehusklovnene.

Emma er desidert tidenes yngste martnasgjest.