– Det er veldig givende å være med å skape arenaer hvor barn kjenner på mestring

Arnt Hove og Frøydis Lindstrøm mottar blomsten for sitt engasjement for håndballgruppa i Oppdal. Foto: Katrine Silseth Naas 

Kultur

For to uker siden mottok Arnt Hove og Frøydis Lindstrøm ildsjelprisen for Oppdal kommune. De mottok prisen under Idrettens hederskveld, som ble arrangert i Trondheim.

– Det var kjempestas å motta prisen. Et flott arrangement. Man blir veldig ydmyk når man mottar en sånn pris. Det er utrolig mange flinke folk i Oppdal som er med å bidrar og de fleste skulle hatt en oppmerksomhet i forbindelse med det, sier de til Opdalingen.

Lindstrøm og Hove er to kjente skikkelser i håndballmiljøet i Oppdal og de synes det er kjempeartig å være sammen med barn og unge.

– Det er veldig givende å være med å skape arenaer hvor de kjenner på mestring. Det er viktig at barn og unge har en arena hvor det er et godt miljø for aktivitet og mestring, sier Lindstrøm.

De var også med på å planlegge og gjennomførte Rema 1000 håndballskole, som gikk av stabelen i høstferien. Det ble en stor suksess.

– Det var rundt 30 unger som var med og det er veldig artig. Nå har vi gjort det en gang og vi har blitt enige om at vi har lyst å gjøre det flere ganger. Både voksne og ungdommer var med og stilte opp, det er vi veldig glade for, sier de.

Til neste år kan de ha to flerbrukshaller å boltre seg på og de forteller at den nye hallen er sårt tiltrengt.

– Det er viktig at vi trykker på framover. En ny idrettshall kommer til å bli et løft for hallidretten i Oppdal. I dag er det store utfordringer i forhold til hallkapasitet. Både barn og foreldre gleder seg til den nye hallen kommer på plass, sier de.

Håndballinteressen i Oppdal har fått en ny giv de siste årene. Damelaget har blitt gjenreist og det er flere barnelag påmeldt i serien.

– Det er kjempegøy å se at interessen har blomstret opp. Det er viktig å ha kontinuitet og at vi har flere aldersbestemte lag. I tillegg har vi fått til et guttelag og det er vi veldig glade for. Det består av gutter i spredt alder og de har et så godt miljø at vi ikke ønsker å splitte dem opp, sier de.

– Hvor kommer deres interesse for håndball fra?

– Vi har hatt barn som har vært med å spilt, sier Lindstrøm.

– Jeg har spilt håndball i mange år og startet min karriere som ganske voksen. Jeg var med på å starte et herrelag i Meldal. Siden da har jeg fulgt ungene som har vært på håndballbanen, sier Hove.

– Er det mulig å få på plass et herrelag i Oppdal?

– Det er nok flere herrespillere som har spilt håndball tidligere som befinner seg i Oppdal. Men nå konsentrerer vi oss om ungdommen og vi har veldig tro på å få til et samarbeid med Rennebu IL, spesielt når det kommer opp i aldersklasser. Vi har hatt et samarbeid på J16 i flere år, sier de.