Gir ut ny bok som vil smelte lesernes hjerter

Ragnar Aalbu fra Oppdal følger opp hakkespettsuksessen.
Kultur

Neste uke kommer den prisbelønte forfatteren Ragnar Aalbu fra Oppdal med en ny bildebok som garantert vil smelte lesernes hjerter.

Boka "Paisommer" er en frittstående oppfølger til fjorårets sjarmbombe "Hakk o ve" som vant Kulturdepartementets bildebokpris.

- Boka er full av underfundig humor og illustrasjonene er, som vanlig fra Aalbus hånd, helt fantastiske, skriver forlaget Vogmostad & Bjørke i en pressemelding.

Ragnar Aalbu fra Oppdal sjarmerte både voksne og barn trill rundt med den prisvinnende bildeboka "Hakk o ve". Historien om hakkespetten som måtte omskolere seg er allerede blitt en klassiker. Nå kommer den frittstående oppfølgeren om en fysen muldvarp som ikke greier å holde pailabbene av fatet.

I "Paisommer" utsettes muldvarpen, som vi også møtte i forrige bok, for en uimotståelig fristelse. Han havner i et dilemma han må finne ut av, helst før paien blir kald. Muldvarpen går nemlig forbi vinduet til bakeren, og kjenner seg plutselig veldig fysen. Hva er det som lukter så godt? Det går som det må gå; vår venn rapper en pai som står til avkjøling i vinduet. Men det som skulle vært en velsmakende kosestund, får snart en bismak. Kan muldvarper løpe fra sin egen samvittighet?

Ragnar Aalbu er bildebokforfatter og illustratør med utdannelse fra Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo. Han har vunnet flere priser for bøkene sine og i 2016 ble han nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for Krokodille i treet. Aalbus forrige bok, "Hakk o ve", vant Kulturdepartementets bildebokpris 2018. Aalbu er fra Oppdal og bor nå på Nesodden.


Ragnar Aalbu er årets julefrimerkekunstner

− En god del julemotiv er hentet fra fortiden, jeg ønsket å uttrykke nåtid – moderne, men tradisjonelt, sier kunstneren fra Oppdal.– Å lage ei bok er som et lite svangerskap

I den 16. boka til Ragnar Aalbu møter vi en sulten bjørn i en skog full av blåbær.