I kveld klarte Astrid S det ingen andre musikere har klart før

Rennbyggen er kåret til Årets trønder.

Astrid S fra Rennebu ble i kveld kåret til Årets trønder.   Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Kultur

I kveld ble prisen Årets trønder delt ut under Adresseavisen og TSOs nyttårskonsert i Olavshallen. Astrid S var en av fem finalister. De andre finalistene var Odd Reitan, Johannes Høsflot Klæbo, Victor Sotberg og Heidi Bjerkan.

Etter at avstemmingen ble avsluttet i forrige uke, så ble det i kveld klart at det var artisten fra Rennebu som stakk av med den gjeve prisen. Hun er den første musikeren som vinner denne prisen. Det skriver Adresseavisen.


Solgte ut Olavshallen på ett døgn

Astrid S selger ut konsertlokaler både i Trondheim, Oslo, Europa og trolig i USA. 

Astrid S har blitt nominert til prisen ved flere anledninger og i år ble hun plukket ut som en av fem finalister av juryen. Etter at de fem finalistene ble presentert i jula, har folket kunne stemt på den de mente fortjente prisen.

Totalt kom det inn over 55.000 stemmer.

Sjefsredaktør Kirsti Husby i Adresseavisen, sier til avisen at Astrid S er et forbilde for svært mange og at hun har vært en strålende ambassadør for Trøndelag i flere år og at hun har jobbet hardt for å lykkes.


Astrid S er årets Spellemann

Takket musikklærer Rune Skjolden på direkten på NRK i beste sendetid.

 

Hovedpersonen selv hadde ikke anledning til å være til stede under kveldens utdeling, men hun sier til avisen at det er stas å vinne en slik pris som dette og at for henne er denne prisen noe av det gjeveste man kan vinne.


«Alle» vil høre låta til Astrid S etter å ha sett Netflix-serien

Rennebujenta gjør suksess med låta «Years» i den norske serien «Hjem til jul».Astrid legger ut på verdensturné og slår samtidig et slag for klimaet

Astrid S drar i vår ut på sin største verdensturne så langt. Hun har også blitt en av verdens første «klimasertifiserte artister».