Dette skråblikket er basert på en hendelse fra virkeligheten:

Det er ganske så fantastisk; ikke bare har NSB sagt opp for mye folk at de har problemer med å avvikle togtrafikken de har tatt på seg, men når to av sovevognene på Dovrebanen – du vet, den mest trafikkerte mellom Oslo og Trondheim – bryter sammen før avgang, så har ikke NSB ekstra vogner å sette inn på strekningen.

Med ønske om en miljøvennlig, avslappende og "klar-til-å-gå-løs-på-en-ny-dag"-reise valgte undertegnede tog, og da nattog, da Opdalingen skulle lage sak på Astrid S og Spellemannsprisen i Oslo forrige helg. I stedet for sovevogn og ro og fred, ble det overfylt sittevogn der folk satt og lå "overalt", eldre folk bannet og gråt – noen var særdeles oppbrakt, og folk som har kjøpt dyr kupé for å komme fram klare for en ny arbeidsdag var forbanna og turistene bare ristet på hodet.

Er maskinparken til våre statsbaner virkelig så skrapa inn på beinet? Og for dem som skal sørover dagen var utsiktene til soveplass like dårlige – da blir det fortsatt to vogner i manko.

Vi ble for øvrig en time og 47 minutter forsinket ut fra Oslo og det ble bare verre utover natta fordi godstogene som kom mot oss hadde prioritet. Politikerne har nemlig bestemt at tog som er forsinket må betale tidsbot til staten (drit i passasjerene liksom), og tog som er forsinket blir nedprioritert for ikke å straffe de togene som er i rute.

Ei eddiksur kjerring som har mista soveplassen sin kjeftet på en stakkars utlending fordi han snakket for høyt i telefonen, det første setet jeg fikk tildelt var okkupert av en barnefamilie som hadde mista sine soveplasser og setet som jeg fikk til slutt var ødelagt. Nei da, dette er ikke «NSB overdramatiserer». God natt NSB!