Endelig er fotballsesongen i gang! I midten av mars på snødekte baner og temperaturer på den blå siden, er endelig den norske fotballen tilbake på TV-skjermene. Når vinteridretten tar en pause etter helga, er det fotballen som står klar til å ta over stafettpinnen. Fra mars til desember skal jeg kose meg med fotball på TV-en.

Her i redaksjonen holder vi med forskjellige lag. Eller, det vil si at jeg holder med de motsatte lagene som de andre. Dermed er det veldig lett å spørre kollegaen om hvordan det gikk med deres lag når ditt lag gjorde det bra. Heldigvis er det ingen vond tone mellom oss når våre favorittlag møtes og vi får alltid til å ha en saklig debatt om fotball uten at det eskalerer.

Men fotballhelga kunne ikke starte på en verre måte. Favorittlaget i England gikk selvfølgelig på et sviende tap for Manchester United. Heldigvis klarte jeg å riste av meg skuffelsen ganske fort. Søndag fra klokken fem om ettermiddagen og til klokke elleve om kvelden, satt jeg benket foran TV-en for å få med meg seriepremieren på Eliteserien. Her gikk det heldigvis bedre. Molde knuste Sandefjord hjemme og fotballhelga var redda. Bedre ble det ikke av at Sarpsborg vant mot Rosenborg senere på kvelden. Selv om helga startet trått, så endte den ganske bra.

Tonen mellom oss fotballfanatikere på jobb på mandag var også super. Ingen sure miner og ingen som var kjepphøye over seieren. Akkurat slik det skal være.

For selv om du holder med forskjellige lag, så er det fullt mulig å ha en god tone seg imellom. Og det er fullt mulig å være venner, selv om favorittlaget ditt har tapt mot favorittlaget til kollegaen din. (ksn)