Mai har virkelig vist seg fra sin beste side. Med temperaturer godt over tjue grader, blå himmel stort sett hver dag og ei sol som steker, har vi vinterbleke nordmenn virkelig fått en forsmak på sommeren.

Sammen med sola, har utemøblene fått seg en real shining. De har blitt vasket og skrubbet, klar for nok en sesong. Men i mitt tilfelle, måtte jeg ut å skaffe meg utemøbler. Jeg kikket litt rundt om på nettet og fant flere aktuelle møbler som jeg kunne kjøpe. I og med at jeg ikke har verdens største veranda og at jeg ikke har startet arbeidet med å bygge platting nede, måtte jeg velge møbler som ikke ble for store. Jeg endte først opp med to stoler i samme serien, men fant fort ut at jeg ville utvide serien jeg allerede hadde startet på.

Vi snakker støtt og stadig om at vi må støtte opp om den lokale handelen og vi må forhindre handelslekkasje. Men når du ikke får så mye som et smil en gang når du kommer inn på en butikk, så får du lite lyst til å ta turen tilbake.

I dette tilfellet måtte jeg ut av bygda for å skaffe det siste jeg trengte til verandaen. Og kontrasten var stor da jeg kom inn i den samme butikken en annen plass. Der ble du møtt med et smil om munnen og de lette butikken rundt for deg om du ikke fant det du var på utkikk etter. Jeg fant til slutt det jeg skulle ha og jeg kunne reise derifra med et stort smil om munnen.

En biltur senere var jeg hjemme og begynte med en gang å skru opp møblene jeg hadde kjøpt. Storfornøyd med meg selv kunne jeg ta en liten pust i bakken i mine nye verandastoler. Selv om det tok litt tid, så kan jeg nå kan jeg endelig invitere folk på verandakaffe i mine nye møbler.