Noe av det verste jeg hater å shoppe, er bukser. Rekk opp hånda alle som blir svett bare av å gå inn i et prøverom med en bukse eller to? Jeg kan i alle fall skrive under på det, for det skjer med meg.

Men det hender at jeg på oppgradere buksegarderoben min og da må jeg ut på shopping. Det er greit de gangene jeg bare kan plukke med meg favorittbuksa, men noen ganger har jeg lyst på en skikkelig fin jeans.

Men etter utallige skuffelser i prøverommet, har jeg nesten gitt opp. Det har seg sånn at når du ikke raver høyest over bakken og du er litt breiere over magen, er det et fåtall av buksene du får på deg og som sitter fint på kroppen.

Da jeg var i Oslo tenkte jeg at jeg skulle kjøpe meg nye bukser. Jeg fant en sykt fin bukse med god stretch, men de hadde bare i 32 lengde. For en som så vidt er over 160 centimeter, blir buksa altfor lang. Den satt fint i livet, men helheten gjorde at den ikke ble fin på meg.

Jeg fikk butikkmedarbeideren til å lete etter en mindre lengde, men til ingen nytte. Jeg kunne komme tilbake for å legge opp buksa, men det hadde jeg ikke tid til.

Hvorfor skal det være sånn at når du må opp i størrelse i livet, så finnes det ikke bukser i "normal" lengde? Jeg synes det er utrolig nedverdigende for oss som har litt mage og som ikke er blant de høyeste.

Jeg ser for meg at den eller de som starter med å produsere jeans for oss som sliter med det, kommer til å tjene fett på det. Kanskje dette blir mitt prosjekt den dagen jeg havner i midtlivskrise og plutselig får et innfall om å gjøre noe annet?