- Regjeringen bør sammensettes så hele landet representeres

Ingvill Dalseg.  Foto: Arkiv

Meninger

Det er viktig at landets regjering sammensettes på en slik måte at hele landet er representert.

Trøndelag Høyre forventer at det i Erna Solbergs utvidede regjering også er medlemmer fra Trøndelag. Trøndelag er en del av landet hvor det foregår stor verdiskaping og forskning. Representasjon fra Trøndelag vil gi en regjering som speiler hele landet og også ivaretar regjeringens distriktsprofil.  

- Det er klart at en flertallsregjering gir oss utfordringer i saker, og nå kan det se ut som at det også gir oss en regjering uten trønderske representanter, jeg er skuffet over dette. Jeg understreker at det kun er ubekreftede spekulasjoner, og at man ikke vet fasit før den nye regjeringen presenteres for Kongen tirsdag. Det skjer mye i Trøndelag, som er slått sammen i et nytt fylke, og vi forventer altså at den utvidede regjeringen bør bestå av medlemmer fra Trøndelag. Vi må tenke at trønderne skal være med rundt Kongens bord, sier Ingvill Dalseg.

Trøndelag Høyre