Ta vare på fremtiden

Ola Vollan.  Foto: Katrine Silseth Naas

Meninger

Vi står på kanten av et stup. Hvis vi faller utfor vil det ramme alle, spesielt de fattigste. Jeg snakker om klimakrisen. Vi har 12 år på oss til å legge om til et bærekraftig samfunn. Det skjer ikke bare plutselig, men gjennom politisk vilje og stahet, for å redde den kloden vi bor på. For oss, men også for framtidens generasjoner.

Nå har en ny regjering forhandlet om en ny politisk plattform. Det de legger vekt på er to flasker vin og innstramming av kvinners rettigheter. I 2019? Denne regjeringen er et eksempel på hva andre land ikke må gjøre: Å forhandle bort vår største og viktigste sak, nemlig klimaet.

Venstre og KrF sa begge før valget i 2017 at de ikke skulle gå inn i en regjering med FrP, men begge partiene bryter det de lovte. De går inn i regjering med et parti som er mer opptatt av å få to flasker mer vin og stenge grensen til mennesker som virkelig trenger det. Et parti som er så redd for innvandrere må skjønne at hvis vi ikke gjør noe med klimakrisen vil det komme mange klimaflyktninger.

Det lønner seg å jobbe for gode og rettferdige klimaløsninger. Som ungdom er jeg fremtidens generasjon og klimasaken er ikke en sak vi kan legge bort. Det er en sak vi må jobbe med hver dag, uansett hvem som sitter i regjering. Jeg mener at denne regjeringen bryter løfter for velgerne for framtiden.