Dette mener Opdalingens lesere om grensejusteringssaken

Se hva folk kommenterer på facebooksiden vår!
Meninger

Resultatet fra innbyggerundersøkelsen i Rennebu kommune om en eventuell grensejustering mellom Oppdal og Rennebu ble nylig offentliggjort.

Det viser at et knapt flertall av de fire grendene i Rennebu ønsker å bli en del av Oppdal kommune. Nå venter kommunene på en avgjørelse fra kommunal- og moderniseringsdepartementet.

På Opdalingens facebookside har leserne våre sagt hva de mener om saken. Her er et lite utvalg av kommentarene:

Linn Elin Ødegård Hoel:

En eller anna dag så bli Rennebu slått sammen me nå anna kommune,om det bli hele Rennebu eller om Rennebu bli delt vet itj e. Men dokk som forbanne 'insetingan', hold dokk for god te dæ. De skull alder ha verre ei avstemming på ta her i utgangspunktet. Rennebu bli som alle andre småkommuna slått sammen for å få større kommuna. Å dæ æ itj de fælk frå innset som ha bestemt! Fylkesmann, stat ,politikkera æ dem rette instansan dokk bør krangel mæ, itj fælk frå innset!!!

John Sivert Hoel:

Kanskje det ville vært bedre med en politikk som inkluderte grendene mer.. enn en ovenifra og ned holdning og overkjøring av grendene ifra dem som så sterkt ønsket å sentralisere alt til Berkåk... man høster som man sår..

Kari Næve:

Var bosatt på Hølonda i 1963, når Hølonda, Horg, Flå og Melhus ble slått sammen til Melhus kommune. Det gikk ganske greit, ikke den store konflikten. Hva er det med oss Rennbygger som ikke kan samarbeide og prøve å se på godene vi har. Når en gjennom Frivillighetssentralen kjører ut mat til dem som ønsker/trenger det, er det fra grensa til Kvikne til grensa til Meldal.

Stig Ove Rise:

Hvis det er satsing i utkantene som er målet, tror jeg det ville vært lurt å sett en annen retning enn Oppdal. Nerskogen er delt mellom Rennebu og Oppdal, men der kan jeg ikke komme på at det er kommet noen støtte fra Oppdal. For noen år siden ble det satt opp oppslagstavler på begge sider av grenda, Rennebu kostet vel begge om jeg ikke tar feil. Som en lønsetbygg sa til meg for et år siden: «hvis ikke innsetingene blir mer tilgodesett enn oss på Lønset, tror jeg de blir skuffet».

 

Lars Derned Brattset:

Det bør ikke være så enkelt at noen få % av rennebu sine inbygger skal "ødelegge" resten av kommunen... nei dette håper jeg ikke det blir noe av.

Oddvar Myrmo:

Minner ikke mye om demokrati dette, med tanke på at konsekvensen kan bli en kommunedeling. Da burde vel alle fått anledning til å stemme (?)

Ragnhild Mjøen:

Snedig hvordan en innbyggerundersøkelse ble førende - og så velger kommunens politikere å helt overse neste innbyggerundersøkelse...

Ottar Gunnes:

Nei dem som vil ha grensejustering er velkommen til å flytte til Oppdal, men gi f til å flytte grensa. Rennebu blir slik det er i dag.

Hans Olav Sæther:

Så klart de på Berkåk og nedi Rennbuan æ i mot. Men de som har varslet grensejustering, må vel bli hørt.