Dobbelt Bugge

Eidsvåg-guttene Johan og Øyvind Bugge var raskest opp Almannbergjet lørdag.
Nyheter

OPPDAL: Etter at starten gikk ved Oppdalsbanken tok det Johan Bugge akkurat 45 minutter å ta seg opp på Almannbergjet via Våttåhaugen.

Rekordtiden han tok i fjor, på 43 minutter og 54 sekunder, ble imidlertid ikke slått.

Slo storbror

Like etter Johan Bugge kom storebror Øyvind. Han passerte målstreken 1342 meter over havet 39 sekunder etter lillebror.

– Jeg lå bak fra starten av, men da vi kom opp til spurtprisen (ved Rigmors plass, journ.anm) lå jeg bare femti meter bak. Oppå Våttåhaugen hadde jeg ryggen på han, men han stakk da vi kom utpå flatene, sier Øyvind Bugge.

– Forholdene var fine i dag. Jeg sakk ikke ned i snøen. Det var springbart hele veien, det var bare å kjøre på, legger han til.

Duellerte

Nummer tre over målstreken var Ørjan Kristoffersen fra Alta. Deretter kom to oppdalinger etter hverandre. Sigurd Mjøen løp inn til tida 53:22. Mats Johan Hårstad inn til tida 53:55.

Anne Nevin vant dameklassen med tida 53:58, mens Astrid Øyre Slind var nest raskeste i kvinneklassen med tida 55:45.

– Det var fryktelig tungt. Den siste kneika er forferdelig. Da jeg nærmet meg toppen så jeg ned, der sprang Astrid Øyre Slind, lett som en gasselle. Jeg ble derfor litt stressa mot slutten, sier Anne Nevin etter målgang.

Les mer om Almannbergjet Opp i Opdalingen tirsdag