En av dem som var kjappest på labben var vår faste matspaltist Vibeke Degn-Petersen som sende oss denne eposten:

Som matredaktør føler jeg på ansvaret for å fortelle at dette er en dansk brødskjæremaskin. Med litt flaks, står det Raadvad et eller annet sted på den. En brødgiljotin, hvis du vil. Vanlig i England og Danmark - og kanskje Oppdal - rundt forrige århundre? Ubrukelig på fersk kneipp, men fantastisk til tunge, danske rugbrød, der kniven bare glir gjennom uten å skvise brødet.

Wikipedia skriver: Stedet har givet navn til virksomheden Raadvad, der blev grundlagt 1758 under navnet Raadvaddams Fabrikker. Virksomheden producerer især husgeråd. Efter 1. verdenskrig skiftede fabrikken navn til Raadvads Knivfabrikker og i en periode produceredes udelukkende knive og brødskærere (brødmaskiner). I 1970'erne flyttede virksomheden fra Raadvad til Brønderslev, og den er i dag en del af koncernen Fiskars.)

De aller fleste visste eller gjettet at det var snakk om en brødskjæremaskin, men vi fikk også inn forslag om tobakkskutter, sukkerkutter/knuser, kornkutter, kotelettkutter, kjøttkniv. Riktig svar var altså brødskjærer. Så ble vi litt klokere i dag også.