Oppdaling Ingrid Austlid Rise er sjefsgravør på Det Norske Myntverket på Kongsberg.

Nå er hun nominert til det britiske kunstmedaljeforbundets pris BAMS Struck Medal Award. Dette for sin kunstneriske tolkning av tidligere forretningsmann og Telenor-sjef Tormod Hermansen.

- Det er ikke ofte jeg deltar i slike konkurranser, men tilfeldigvis kom jeg over denne og hadde akkurat en medalje som passet å sende i vei. Jeg tenkte ikke akkurat at det var en sjanse for å nå fram, så jeg ble veldig overrasket og glad da jeg forsto at jeg var vurdert så høyt, sier Austlid Rise.

- Jeg er ikke forundret

Portrettmedaljer er det oppdalignen best liker å skape. Særlig patinerte kunstmedaljer som blir kalt skulptørens miniformat.

- Det høye relieffet og formen gir friere tøyler til utforming, forteller hun.

Administrerende direktør ved Det Norske Myntverket, Kjell Wessel, synes det er svært gledelig at Austlid Rise er med i den prestisjefullekonkurransen.

- Jeg er ikke forundret over at Ingrid hevder seg i denne konkurransen. Hennes talent for portrettmedaljer er i verdensklasse, skryter administrerende direktør ved Det Norske Myntverket, Kjell Wessel.

Stilles ut på stor kunstutstilling

Hermansen har også vært styremedlem i nettopp Det Norske Myntverket. Medaljen er utformet som en gave til Hermansen som takk for sin mangeårige innsats som styreleder.

- Vi har en tradisjon for å hedre våre avgående myntmestere med en slik medalje, men her har vi bestemt oss for å hedre Tormod Hermansen for tiden i styret og det viktige arbeidet han har gjort for oss og Samlerhuset, sier Wessel.

Medaljen vil uavhengig av BAMS-prisen bli stilt ut på en av verdens største utstillinger for kunstmedaljer neste år, i regi av Art Medal Federation (FIDEM).

Medaljen som måler 60 millimeter og er utført i bronse, portretterer Hermansen. Den avbilder også en stor elg, som symbol for hans oppvekststed Elverum.