Elotec AS: Daglig leder Jan Fredrik Kleven ble svært glad da han fikk beskjeden om at bedriften hans er nominert til Næringslivsprisen 2015.

– Det var spennende og selvfølgelig trivelig å høre. Det er artig å bli satt pris på, sier en overrasket Kleven.

Bedriften som leverer alarm- og overvåkingssystemer til alle type næringer har per dags dato cirka 45 ansatte. Disse er fordelt i Oppdal, Oslo, Trondheim og Bergen samt noen få steder i utlandet.

– Jeg har fulgt med litt på det som skjer i Oppdal og Rennebu, og det er mange bedrifter som fortjener og bli nominert til dette, sier den daglige lederen.

– Fin vekst

Kleven forteller at Elotec de siste årene har hatt fin vekst hvert år.

– Vi forventer at vi skal passere hundre millioner kroner i omsetning allerede i år. Det er vi godt fornøyde med, sier han.

Bedriften har den siste tiden ansatt mange nye selgere, både i inn- og utland.

– Det krever en del å få en selger til å bli inntektsbringende. Det er mye nytt å sette seg inn i for våre nyansatte selgere og teknikere. Det er også mange kundebesøk som skal gjennomføres, sier han.

Han forteller at bedriften har et veldig bra arbeidsklima.

– Det er en god tone mellom de ansatte og staben jobber utrolig godt sammen, sier han.

Mer tid til utvikling

Kleven merker spesielt godt at han ikke lengre trenger å være like mye inne i detaljarbeidet. Med en god arbeidsstokk kan han ta sommerferie i tre uker uten avbrytelser fra jobben.

– Etter ferien min fikk jeg høre at driften hadde fungert kjempebra mens jeg var borte. Det er et bildet på hvor godt alt sammen fungerer, sier han.

Kleven kan slappe av på en helt annen måte enn før og bruke enda mer tid på utvikling av nye produkter.

– Min rolle utenom daglig drift er coaching og oppmuntring av de ansatte samt bistå med oppgaver når det er behov for det. Men jeg bruker så mye som mulig av tida mi på forsking og utvikling, forteller han.

Unner andre prisen

I år kommer Elotec til å bruke sju millioner kroner på utvikling. I fjor brukte de fem millioner kroner på denne posten.

– Det at vi bruker to millioner kroner mer på utvikling er et godt tegn. Det er takket være innsatsen til alle våre dyktige ansatte. De nye produktene har fått god omtale, sier han.

Kleven forteller at det hadde vært artig å vunnet prisen, men unner samtidig alle nyetablerte bedrifter å vinne.

– Det er trolig tryggere for komiteen å nominere bedrifter som viser til gode resultater, selv om det er i oppstartsfasen man virkelig trenger ett klapp på skuldra ved å bli nominert til en slik pris, forteller gründeren.

Takknemlig: Daglig leder og Elotec-gründer, Jan Fredrik Kleven, synes det er svært hyggelig å bli nominert til Næringslivsprisen 2015.