Onsdag kommer selveste Bjørn Eidsvåg til Oppdal kirke. Den folkekjære artisten har stått på scenen i fjellbygda fire ganger tidligere,

- Oppdal ligger fint til når du er på Norges-turné. Så har det også blitt et veldig fint kulturhus der. Det har rett og slett blitt et naturlig stoppested, sier artisten.

Soloturné

Aldri før har han vært i Oppdal uten et band i ryggen.

- Jeg har gitt bandet mitt en pause. Nå har jeg lyst til å stå alene mot publikum og teste ut nye sanger. Det blir ikke lange gitarsoloer, men bare meg og kassegitaren, forteller Eidsvåg til Opdalingen.

Artisten forteller at han får utfordret seg selv ved å reise på soloturné. Nå kan han ikke lene seg på bandmedlemmene når han selv ikke synger eller klinker på gitaren.

- Det musikalske tomrommet må jeg fylle med historier rundt låtene og fra min lange karriere. Jeg tror folk vil sette pris på det, sier han.

Spesielt å spille i kirka

Eidsvåg har spilt i kirker rundt om i landet helt fra begynnelsen av hans karriere.

- Før måtte man slåss for at musikken skulle få innpass i krika. Nå har kirka åpnet seg for alle typer kulturelle innslag, forteller han.

Grunnen til at artisten valgte å brukte kirka som arena for denne turneen.

- Det er veldig spesilt å synge i kirka. Kirkerommet gjør noe med folk. Alle har et eget spesielt forhold til kirka, og da håper jeg at jeg kan gjøre fine inntrykk på dem, sier Eidsvåg.

Bieber-spøk

Justin Biebers forrige Norges-besøk ble en skandale hvor kanadieren flyktet landet etter at noen fans sølte vann på scenen. Det syntes Bjørn Eidsvåg var latterlig og barnslig gjort av verdensstjernen, og skrev følgende Twitter-meldingen: «Ved den minste antydning til hysteri eller vannsøling på min konsert i Søm kirke i Kristiansand i kveld, stormer jeg rett ut i sakristiet».

Eidsvåg forteteller at det ikke har blitt en trend med vannsøling på hans turné.

- Publikum har hittil oppført seg bra. Men det er vel en døpefont i Oppdal kirke, så man kan ikke utelukke noe, sier han og ler.

Musikeren understreker at meldingen ikke var ment som mobbing, men som kollegial tøys.

- Det sier seg selv at hvis man står på scenen og lar primadonnaen i seg gå utover publikum fortjener man tyn, forteller Eidsvåg.