Til topps i innovasjonscamp

Oppdalsordfører Kirsti Welander lot seg imponere over vinnergruppas idé om en kunstnerisk lekepark i Oppdal sentrum.

Vinnere Tyri Solvoll, Hans Wolden, Cing Khan Lun, oppdalsordfører Kirsti Welander, Martin Hamre Kalseth, Daniel Rise og Fredrik Kvendbø. Amanda Andersen var ikke tilstede da vinnerlaget ble kåret.  Foto: Fredrik B. Lange

Nyheter

Denne uken har det blitt arrangert en to-dagers innovasjonscamp for alle VG1-elever fra Oppdal videregående skole i Oppdal kulturhus.

114 elever fordelt på 14 grupper har i løpet av dagene kommet opp med nyskapende og fremtidsrettet ideer. Torsdag presenterte gruppene prosjektene foran hverandre og en jury.

Tilslutt sto det mellom to grupper i finalen. Etter finalepresentasjoner og nervepirrende stemmegivning av juryen, var det gruppa med ideen "Aunaparken" som trakk det lengste strået og vant innovasjonscampen.

- Dette var morsomt! Det hadde vi absolutt ikke trodd på forhånd, sier de glade vinnerne til Opdalingen.

De unge gründerne er Tyri Solvoll, Hans Wolden, Cing Khan Lun, Martin Hamre Kalseth, Daniel Rise, Fredrik Kvendbø og Amanda Andersen.

Finalisten som ikke nådde helt opp hadde en idé om å utvikle et VR-senter i Oppdal. En hall der man ved hjelp av briller og kunstig virkelighet kan hoppe i fallskjerm gjennom en simulator. Her kan man også se filmer i 4D og spille dataspill ved hjelp av moderne teknologi.

- En lekepark for alle

Vinnerlaget hadde laget en skisse over en ny kunstnerisk sammensatt lekepark. Aunaparken ser de for seg skal kunne stå plassert mellom blomsterforretningen og Aunasenteret i Oppdal sentrum.

- Det er en lekepark for alle. Klatrestativene kan brukes til både lek og som kunst. Det er en hybridpark som også kan brukes på vinterstid. Her kan skikjørere bruke rails, forklarer vinnergruppa.

Det spesielle med parken er at den er tenkt formet som Oppdals kommunevåpen med fargene lyseblå og grå. Her er de ulike feltene på kommunevåpenet inndelt.

- Alle har ikke muligheten til å se dette fra himmelen, så vi tenker at man kan sette opp et skilt med informasjon og bilder av parken fra luften, sier de kreative ungdommene.

Skal presentere ideen på Næringskonferansen

Det var Cing Khan Lun som kom på ideen med å utvikle en lekepark.

- Det er veldig mange barn som bor i Oppdal, som kunne hatt bruk for en slik park, forteller hun.

Hver enkelt person på vinnerlaget fikk en gavesjekk på 1.000 kroner for innsatsen. Pengene har de fleste av dem tenkt å spare.

14. november holdes Næringskonferansen på Skifer Hotel i Oppdal. Her skal gruppa presentere vinnerideen fra innovasjonscampen.

- Det hadde vi nesten glemt. Oi, det blir nok spennende, sier de og ler.


Stor skaperglede på innovasjonscamp

Elever fra Oppdal videregående skole er denne uken samlet i Oppdal kulturhus for å utvikle nyskapende og fremtidsrettede ideer.

 

Imponert ordfører

I juryen satt ordfører i Oppdal Kirsti Welander, rådgiver for bedriftsmarkedet i Oppdalsbanken, daglig leder Inger Anne Reinkind i Nyvold Installasjon, bokforfatter og gründer Tone Stenkløv, tidligere banksjef og daglig leder i Admento Norvald Veland, Sp-politiker Bjørg Marit Sæteren, rådgiver Kåre Presthus i Ungt Entreprenørskap og trainee Viktoria Stensrud i Nasjonalparken Næringshage.

Oppdalsordføreren syntes det var mange flotte presentasjoner, men endte tilslutt opp med å stemme på ideen om Aunaparken.

- Det var en kjempefin idé. Det er artig å se at de er så opptatt av hva som skal være i sentrum. De mener at aktivitet i sentrum vil få flere til å stoppe i Oppdal, forteller Welander.

- For oss er det kjempenyttig å få vite hva ungdommen tenker. Det er fint at de får en arena der de kan komme med sine ideer, fortsetter ordføreren.

Slik har vinnergruppa tegnet lekeparken.  Foto: Fredrik B. Lange