Opdalingen skifter utgivelsesdag til fredag

Opdalingen lytter til sine lesere og flytter utgivelse fra lørdag til fredag.

Klart for fredag og helgekos! Og Opdalingen lever fortsatt opp til utsagnet; to ganger i uka er fortsatt over gjennomsnittet! 

Nyheter

Selskapet som har tatt over distribusjonen av aviser på lørdag klarer ikke å levere samme kvalitet som Posten. Opdalingen kommer som kjent ut på onsdag og lørdag, og verken avisa eller leserne har vært tilfreds med den nye distribusjonen på lørdager.

- Når et 70-talls abonnenter ikke får avisa i vårt eget lokalområde er det altfor dårlig, uttaler redaktør Tore Aasheim.

Konstruktive abonnenter

Han har mottatt flere telefoner fra lesere i utkantområder i Oppdal og Rennebu, samt enkelte som bor i sentrum som ikke har fått lørdagsavisa. Leserne har savnet avisa si, men de har også kommet med konstruktive innspill.

- Abonnentene har stort sett vært forståelsesfulle, men svært mange av dem har påpekt at det ville være en god idé å komme ut med fredagsavis. Flere har kommet med ekstra argumenter for å flytte avisa til fredag, blant annet så vil flere få med seg avisa på hytta dersom vi kommer fredag, og det vil jeg påstå er et gangbart argument i Oppdal og Rennebu, sier Aasheim.

Positive annonsekunder

- Vi var klar over at lørdag kunne bli en utfordring, og når responsen fra våre lesere har vært såpass entydig og konstruktiv så lar vi det veie tungt når vi nå har besluttet å bli en onsdag- og fredagsavis. Vi har også luftet muligheten for flere av våre større annonsekunder, og når også de i tillegg var så entydig positive, så ble det egentlig et enkelt valg.

- I tillegg må det jo nesten nevnes at redaksjonen gleder seg til å kunne lage en skikkelig helgeavis med kanskjelitt lengre artikler enn det man ellers har funnet i Opdalingen, avslører Aasheim.

Samarbeidsvilje

Aasheim forteller at samarbeidsviljen og forståelsen i resten av produksjonslinjen for avisa; annonseproduksjon, kundeservice, Adressa distribusjon og ikke minst trykkeriet har vært stor.

- Alle som vi jobber med innenfor konsernet har vært villige til å brette om ermene og stå på slik at vi også får en rask endring, forklarer Aasheim.

Opdalingen kommer som fredagsavis første gang allerede fredag 25. november.

Posten tapte anbud

De aller fleste har fått med seg at regjeringen har gitt Posten lov til å slutte å levere ut brev og aviser på lørdag.

For å opprettholde avislevering på lørdager ble det utlyst en anbudskonkurranse. Her vant det private selskapet Kvikkas anbudet foran Posten, som dermed mistet oppdraget med å distribuere aviser på lørdag. Det er Kvikkas som har levert ut norske aviser på lørdag de to siste ukene.

Overgangen fra Posten til Kvikkas har mildt sagt vært en utfordring for aviser over hele landet og deres abonnenter. I anbudet forplikter nemlig ikke Kvikkas seg til å dekke alle husstander slik Posten har vært forpliktet til.