Onsdag kveld avholdt Rennebu Arbeiderparti årsmøte, og her ble Inger Helene Havdal enstemmig valgt til ny leder. Marit Bjerkås takket samtidig av etter tre år i ledervervet.

– Jeg gleder meg og er spent på å komme i gang som leder. Jeg ønsker å ha en rolle som et viktig bindeledd mellom kommunestyregruppa og medlemmene våre, og vil jobbe for gode møteplasser der vi sammen skaper den beste politikken og organisasjonen, sier Havdal.

Kommunestyremedlem og varaordfører Marit Bjerkås er trygg på at det er gjort et godt valg.

– Jeg er glad for at Inger Helene tar over som leder, og jeg er trygg på at hun vil gjøre en kjempejobb for partiet. Selv er jeg utrolig stolt over å ha fått vært leder for partiet i tre år, men det har vært utfordrende å sitte som leder samtidig som man er sentral i lokalpolitikken, sier Marit Bjerkås.

Én av sakene som ble flittig debattert på årsmøtet, var EUs energiunion Acer, men årsmøte satte også sterkt fokus på ungdomsmedvirkning i alle kommuner og ressursene i distrikts-Norge.

– Samfunnskontrakten mellom selskapene, staten og kommunene er de siste årene brutt, og staten har tilegnet seg mer av vannkraftformuen på bekostning av kommunene. Eiendomsskatt, grunnrenteskatt og naturressursskatten er endret til skade for distriktene. Vi må gjenopprette den historiske balansen og sørge for at vertskommunene beholder sin rettmessige verdiandel gjennom robuste ordninger, heter det i årsmøtevedtaket i Rennebu Arbeiderparti. (jif)