- Vi er kjempefornøyde med beløpet. Og så er vi veldig glade for at vi slo fjoråret med så mye. Det var det som var målet, sier Ragnhild Stensrud, som er aksjonssjef sammen med Kristi Strand. Fjorårsrussen fikk inn i overkant av 77 000 kroner.

- Entusiasmen blant bøssebærerne ble bare større og større, jo mer penger vi fikk inn. Det var ikke alle som hadde trodd at vi skulle klare å slå fjoråret. At vi da klarte å passere 90 000 kroner, var veldig artig. Nå snakker folk om at de har lyst til å kaste seg rundt og ta i et ekstra tak for å slå rekorden på 106 000 kroner, sier Kristi Strand.

Glede og positivitet

Og russen har fortsatt tid. Innsamlingsaksjonens siste dag er førstkommende fredag, 16. mars.

- Vi har blitt tatt veldig godt imot. Folk har vært så positive, imøtekommende og hyggelige. Det virker som at «krafttak mot kreft» er en aksjon som folk ønsker å støtte. Vi skylder hele Oppdal en stor takk, sier jentene.

Jentene forteller at folk både viste glede og overraskelse over å få russen på døra forrige uke.

- Uti Storlidalen ble enkelte positivt overrasket over at kreftforeninga sendte folk helt dit. Vi har også blitt fortalt mange historier fra folk med personlig erfaring med kreft. Det var ganske spesielt.

- Stolt av kullet

Årets russekull består av 37 elever, mens kullet som har rekorden besto av over 60.

- Jeg er stolt av russekullet vårt. De som tok rekorden var nesten dobbelt så mange som oss i antall. Vi har innsett at vi kan få til mye, selv om vi er få.

Jentene synes innsamlingsaksjonen har vært det beste med hele russetiden så langt.

- Det er godt å få vist at vi ikke bare bruker russetiden til festing, men at vi også kan gjøre noe som hjelper folk.

Jentene retter en ekstra takk til Domus, Elinst og bankene i Oppdal, for å ha bidratt med større beløp til aksjonen.

- Vi oppfordrer de som fortsatt ønsker å støtte aksjonen til å bruke Vipps.

- Hva er planene for resten av russetiden?

- Fredag neste uke er det russerevy, så er det russedåp. I tillegg til det kommer skole, jobb og fritid. Det er mye som skjer framover!