Barnehagedagen markeres imars hvert år, og ble tirsdag markert også ved Vonheim barnehage på Berkåk. Det er Utdanningsforbundet, Fagforbundet ogForeldreutvalget for barnehager (FUB) som sammen står bakmarkeringen, der formålet er å synliggjøre hva barna får oppleve,erfare og lære i barnehagen.

Tema er barnehagens arbeid med kunst, kultur ogkreativitet under slagordet «La meg skape!»

- Barna har på forhånd laget ulikeisblokker ved å fryse vann i forskjellige bokser som de tar medseg ut, og sammen vil de forsøke å lage en is-skulptur, forteller styrer ved Vonheim barnehage, Marta Hage.

- Hvorfor er kunst, kultur ogkreativitet valgt som tema? For å skape noe nytt og finne bedreløsninger i framtiden, må barna få erfare at deres initiativ ogtanker kan føre til utvikling av noe helt nytt, sier arbeidsgruppa forbarnehagedagen om valg av tema.

Kunst og håndverker både kreativt og praktisk, og det bidrar til å knytte sammenkulturarv, tradisjoner og nyskaping, og estetisk kompetanse er enkilde til utvikling.

- Fra personlig vekst og innflytelse på egneomgivelser, til kreativ nytenkning i et større samfunnsperspektiv.Kreativitet fremmer nysgjerrighet og læring og gir barn variertemåter å sanse, oppleve og uttrykke seg på, sier arbeidsgruppa for barnehagedagen.

At ungene ved Vonheim barnehage så avgjort både har skapertrang og viser kreativitet, viser bildene du kan se øverst i saken.