Tirsdag inviterte ordfører Kirsti Welander legene, ledelsen i Vekst, ledelsen ved ODMS, Troll arkitekter og rådmannens stab til kakefest ved Spiskammerset i forbindelse med at legene og Vekst er enige om en intensjonsavtale om samlokalisering.

- Dette er veldig gode nyheter, nå får vi realisert Ola sin baby. Du kommer ikke langt uten store drømmer, sier ordfører Kirsti Welander og nikker anerkjennende til tidligere ordfører Ola Røtvei.

De forskjellige aktørene informerte om veien fram til det punktet de er på i dag og alle skrøt av å ha hatt et godt og konstruktivt samarbeid seg imellom.

- Presenterte arkitekttegningene

Deretter tok daglig leder hos Troll Arkitekter, Knut Sneve, ordet for å presentere et forslag til hvordan bygget kan komme til å se ut.

- Vi har hatt en fin dialog med Johan Veggen og legene. For å gjøre prosjektet realiserbart, har vi hele veien hatt fokus på kostnadsbesparelser. Vi fikk med en entreprenør, så han kunne komme med innspill allerede tidlig i prosessen. Det har vi spart en del penger på. Det har vært en effektiv, konstruktiv og veldig rasjonell prosess.

Nybygget bygges over to plan for å frigjøre plass til flere bygg i framtiden. Hver etasje blir knappe 500 kvadratmeter stor. Mellom nybygget og ambulansegarasjene skal det i teorien være plass til enda en bygning i samme størrelse.

Felles akuttmottak

I første etasje får Auna legesenter tilhold. Her vil også akuttmottaket, som er felles for begge legesentrene, ligge. Legene får også felles garderober og toalettfasiliteter i første etasje. I andre etasje blir det et felles spiserom for alle legene.

I dag kommer en gynekolog, en kirurg og en ortoped med jevne mellomrom til Oppdal legesenter. Disse blir med til det nye lokalet. I tillegg finnes det allerede øyelege og øre-, nese-, hals-spesialist i bygget til Oppdal Vekst.

- Første og andre etasje er ganske like i design. Den største forskjellen blir at første etasje har akuttmottak og legevakt.

Begge etasjene skal etter planen ha et eget kontorlokale for en turnusmedarbeider. Turnuskandidaten skal gjøre det lettere for legene å kunne ta ut avspasering og ferie utenfor fellesferien.

Muligheter for «idrettsetasje»

Arkitekten illustrerte også at det kan være muligheter for å få til en kjeller ved bygget. Her foreslås det å legge kampgarderober, dommergarderober, kjøkken, møterom, servering og kiosk som kan leies av fotballen og idretten.

- Alt ligger til rette for at det kan bli en kjeller, men ingenting er bestemt ennå. Dette er et tilbud som fotballen og idretten har fått. Skal dette bli noe av, trengs det leietakere. Det må finansieres, sier Sneve.

Daglig leder ved ODS, Johan Veggen, sa før helga at målet er å ha bygget ferdig oppsatt til sensommeren 2019.