Sjur K. Almskår er fra Nerskogen, men er bosatt i Trondheim. Sammen med Camilla Ahamath startet de en innsamlingsaksjon på Facebook, som har blitt en motaksjon Sylvi Listhaugs støtteaksjon.

- Jeg ble så fortvila over blomsterhavet som Sylvi Listhaug viste fram fredag, sier Sjur K. Almskår til adressa.no.

Flere hundre har sendt blomster til Sylvi Listhaugs kontor fredag. En støtteaksjon er satt i gang på Facebook-gruppa «Slå ring om Norge». En rekke av Sylvi Listhaugs støttespillere har sendt henne blomster, samtidig som det stormer rundt henne.

Det har ført til at Justisdepartementet fredag ettermiddag var i ferd med å fylles av blomster. Listhaug sier til NTB at hun er helt overveldet av flere hundre blomsterbuketter.

- Vi ønsker å oppnå et positivt fokus

- Hovedgrunnen for at vi startet denne motaksjonen, var fordi Listhaug ble overøst med blomster og at rasister og nazister mobiliserer for henne og sprer hat og fremmedfrykt. Med motaksjonen ønsket vi å oppnå et positivt fokus og at Bjørnar Moxnes, leder i partiet Rødt, får æren for vår innsamling til Leger Uten Grenser, fordi han tok tak på Stortinget og åpnet for misstillit og kanskje satte fart i daddelforslaget, sier Almskår til Opdalingen.

Så langt har responsen vært helt enorm. Nå har de rundet en million kroner.

- Mobiliseringen har vært fremragende. Jeg synes det er helt over all forventning og vil overskygge støtten til Sylvi Listhaug totalt, sier han.

- Totalt unødvendig

- Retorikken til Listhaug og yttersiden i Frp er totalt unødvnedig, da Norge allerede har et samlet Storting bak en til tider for streng asylpolitikk. Det er ingenting som tyder på at vi har lignende tilstander som i Frankrike, England, Sverige eller Danmark, men at vi derimot er langt bedre rustet for konstruktiv integrering enn vi var på slutten 90-tallet da de store gjengene herjet, sier han.

Almskår sier til regionavisen at han tar avstand fra nazisme og rasisme. Han kommer med oppfordring om at folk må bli politiske.

- De må melde seg inn i et politisk parti, gå på møter, delta og stemme istedenfor å bruke tida si på spinning og porselensmaling, sier han til adressa.no.

Listhaug ut mot ytterliggående grupper bak blomsterhilsener

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) tar avstand fra ytterliggående og rasistiske grupper som har tatt til orde for å sende henne blomster.

Fredag fikk Listhaug kritikk fra flere hold fordi hun takket for blomster som også innvandringsfiendtlige og ytterliggående grupper hadde oppfordret folk til å sende.

– Jeg har nå fått flere hundre blomsterbuketter. Jeg har lest kortene og ser blomsterhilsener fra vanlige folk med all mulig partitilhørighet fra hele landet. Det setter jeg stor pris på. Jeg ser likevel at noen i enkelte ytterliggående grupper også har tatt initiativ til å sende meg blomster. Det synes jeg ikke noe om. Jeg tar fullstendig avstand fra hatefulle ytringer, hets og rasisme, skriver Listhaug på sin Facebook-profil lørdag ettermiddag.

un ber sine tilhengere om å la være å støtte disse gruppene.

– Enkelte av disse gruppene på Facebook skjuler seg bak vanlige navn, men sprer grusomme holdninger som vi må bekjempe. Jeg oppfordrer derfor dere alle til å aktivt ta avstand fra grupper som for eksempel «Slå ring om Norge». Jeg håper vi kan stå sammen mot hets, rasisme og hat uansett politisk farge, sier statsråden.

Justisminister Sylvi Listhaug på sitt kontor med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte av sine tilhengere etter den siste ukes hendelser. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix