- Da Staten overførte ansvar for en del av veinettet til fylkene som man tidligere ikke hadde hatt ansvaret for la man allerede på etterskudd med tanke på vedlikehold. Dette, i tillegg til at det ikke fulgte midler med det nye ansvaret, gjør at vi har den veistandarden som vi har i dag, forklarer ordføreren.

- Det er klart vi er skuffet over hva som blir gjort, samtidig så må vi huske på at dette er noe som alle kommunene i fylket sliter med. Det er de store veiprosjektene som blir prioritert og det blir rett og slett ikke overført mer penger fra Staten for at man skal få gjort jobben. Jeg ser heller ikke at det blir noen bedring i forholdene med den sittende regjeringen, kommenterer Welander.

Når det gjelder Nerskogsvegen så er den i så dårlig forfatning at her hjelper det ikke med bare ny asfalt. Derfor er heller ikke denne vegstrekningen med i oversikten fra Statens vegvesen, selv om det for tiden kanskje er den minst vedlikeholdte veien i Oppdal og Rennebu.

- Her må det adskillig større innsats til for at vegen skal komme i orden og her vet jeg at det er en dialog på gang mellom fylket og vegvesenet.

- Situasjonen er utfordrende, og man må inn og gjøre prioriteringer, og da er det dessverre vi i utkanten som taper, beklager ordføreren som er fra samme parti som er i posisjon i fylket.

- Arbeiderpartiet er klar på at vi ønsker å heve standarden på vegnettet, også ute i distriktene, men det står og faller på overføringene fra Staten, sier Welander, som ikke kan se noen snarlig endring i situasjonen så lenge Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre sitter i regjering.