Mandag ettermiddag var det duket for kick-off, eller infomøte om du vil, angående barnas verdensdager (BVD), som går av stabelen ved Oppdal kulturhus lørdag 5. mai.

Heidi Pawlik Carlson ledet møtet og åpnet seansen med å vise en film fra BVD-arrangementet i 2016, for å vise hva BVD dreier seg om: glade barn og voksne.

I salen satt alle elevene på førsteåret ved Helse og oppvekstlinja ved Oppdal videregående skole. De skal være verter ved de forskjellige aktivitetsstasjonene under arrangementet.

- Dette blir interessant og spennende. Vi gleder oss til å gi barna en morsom dag hos oss. VI håper det kommer så mange som mulig, sier OVS-elevene Iris Lauritzen og Sandra Øyamo til Opdalingen.

Etter åpningsvideoen, presenterte Carlson programmet for årets arrangement.

Innvandrertjenesten ble presentert som en viktig samarbeidspartner for arrangørene. De har ansvar for å besørge markedsplassen. Det blir også mulig å smake matretter fra en rekke forskjellige land, deriblant flere asiatiske, afrikanske og europeiske.

- Matsmakingen tror jeg blir et ganske unikt tilbud. Det blir matretter fra både Burma, Syria, Baltikum, Afghanistan, Thailand, Kongo og Norge, sier Carlson.

I storsalen blir det konsert med Oppdal kulturskole, hvor både danserne, teatergruppa og musikerne skal opptre.

Som vanlig, legges det opp til at det skal være en rekke verksted- og aktivitetstilbud for ungene.

Under følger et utvalg av aktiviteter ungene kan prøve seg på i løpet av årets arrangement:

Drageverksted, snekkerverksted, danseverksted, hest og vogn, hårfletting, ansiktsmaling, barneyoga, hennamaling, barnas turlag, lavvo og et sirkusverksted, hvor det kommer både sirkusdirektør, sirkusprinsesse og fantasielefanter.

Balkania kommer også med sin livlige trekkspillmusikk fra Balkan, Serbia og andre nasjoner. Balkania har vært med på en rekke lignende arrangementer for barn tidligere.

BVD-arrangementet har de siste årene hatt rundt 1500 besøkende i løpet av de fire timene det varer. Det er Heidi Pawlik Carlson godt fornøyd med.

- Det synes jeg er veldig bra. Målet er å fortsette med så stabilt gode tall. Det er alltid morsomt, når det kommer mye folk, sier hun.

Carlson håper det kommer mange barn, også fra nabokommunene.

- Vi vil veldig gjerne at det kommer masse folk fra Rennebu, også. Alle er hjertelig velkomne, sier hun.