Økonomisjef Svein-Erik Bjerkan gjennomgikk tidligere denne uken handlingsplanen 2019-2022 for Oppdal kommune.

I årsregnskapet for 2017 går det fram at Oppdal kommune har hatt et regnskapsmessig mindreforbruk på nærmere 10,8 millioner kroner. Men framover må Oppdal kommune spare penger.

Et av forslagene som ble lagt fram var at rådmannen vil endre skolestrukturen og legge ned Lønset oppvekstsenter. En nedleggelse av skolen vil spare kommunen for i overkant av tre millioner kroner, inklusive teknisk drift av bygg.

- Det har akkurat blitt et oppvekstsenter på Lønset og jeg mener at de burde få tid til å prøve å få opp elevtallet. Jeg tenker på de som bor her og som vil bli berørt av dette, sier Bjørg Marit Sæteren i Oppdal Senterparti til Opdalingen.

Hun kan fortelle at de vil slå seg sammen med innbyggerne på Lønset og vil gjøre alt for å bevare oppvekstsenteret i kretsen. Skole og barnehage er noe Senterpartiet alltid har satt høyt i sitt partiprogram.

"Barnehagen er viktig for nærmiljøene i bygda vår, og de fleste foreldre ønsker at sine barn skal gå på barnehagenært sitt hjem og slippe å frakte barna over store avstander. Vi vil arbeide for at alle skal finne en barnehageplass nær der man bor", står det i partiprogrammet for Oppdal Senterparti 2015-2019.

Også skolen er viktig for Senterpartiet, som skriver blant annet dette i sitt partiprogram: "Det vil bli viktig å se på alle deler at Oppdal som vekstsenter. Skal vi øke folketallet i Oppdal så må hele Oppdal tas i bruk og da er skolen viktig".

Sæteren var ikke til stede da handlingsprogrammet ble lagt fram, men hun forteller at det ikke kom som en overraskelse at forslaget om å legge ned Lønset skole kom på bordet.

- Kommunen må spare penger og da er det rådmannens jobb å komme med forslag på hvilke tiltak man må gjøre. Når saken kommer på bordet skal vi iallefall kjempe for Lønset, sier hun.