Tirsdag formiddag var de høytidelig innvielse av den nye elsykkelen ved helsesenteret i Rennebu.

Det er i første rekke etter iniativ fra Kvinnegruppa i Rennebu at brukerne nå kan se frem til luftige utflukter i nærmiljøet.

Helge Aalbu foretok den første offesielle prøveturen i påsyn av et nysgjerrig publikum, og lederen for helse- og omsorgskontoret i Rennebu kommune sparte ikke på kruttet, for å si det sånn. Passasjerene Borgny Lien og Britt Karin Kvam hadde i grunnen nok med å holde på "hatten".

Kvinnegruppa i Rennebu og ansattegruppa ved helsesenteret har ståtti bresjen for anskaffelsen av en elsykkel til rekreasjonsbruk forbrukerne i senteret. Private og bedrifter har gått sammen omfinansieringen.

– Vi har passert 70 000 kroner i innsamlingen, og nåer det klart for jomfruturen, forteller Solveig Træthaug iKvinnegruppa.

I praktfulle omgivelser i sansehagen vedhelsesenteret, fikk Mona Sørum med seg Inger Stølen og ensmåskeptisk Henry Krokan på en prøvetur i solskinnet. Krokan harblant annet syklet Trondheim-Oslo, men stilte seg likevel litt undrende til den nye oppfinnelsen.

Prøveturen gikk selvsagt bra, og nå håperildsjelene bak tiltaket å skaffe penger til sykkel nummer to.

– Innsamlingen pågår fortsatt, så har dere lyst, har dere lov. Rennbyggen haralltid vært flinke til å gi, så når de ser nytten av den førstesykkelen, så vil kanskje både private og bedrifter åpne lommebokaigjen, oppfordrer ildsjelene i Kvinnegruppa.

Sykkelen har plass til to passasjerer,og er tenkt brukt til å ta med brukerne til sentrum, Buvatnet, kirkegården,Mjuklia og andre steder i nærmiljøet.

– Vi vil takke Kvinnegruppa ogansattegruppa for tiltaket. Dette er så avgjort et bidrag tillivsglede i hverdagen, sa helse- og omsorgsleder i Rennebu kommune,Solveig Løkken, før hun inviterte til kaffe og kaker for å feirenyanskafelsen.