Hjelpekorpset i Rennebu Røde Kors, kollegaene i Oppdal Røde Kors, og andre korps rundt omkring i landet, består av frivillige som bruker mye av sin fritid på å hjelpe andre. De rykker hvert år ut på mange ulike oppdrag, og da er det viktig å ha oppdaterte kunnskaper og godtrening for å opprettholde beredskapenbest mulig.

Fredag 8. og lørdag 9. juni står Rennebu Røde Kors som arrangør av årets distriktsmesterskap, en konkurranse som samler deltakere fra hele Midt-Norge.

Distriktsmesterskapet (DM) samler 6-mannslag, dommere, markører, sminkører og guider, så det er ventet godt over hundre personer er i aktivitet i forbindelse med mesterskapet.

- Vi starter fredag kveld med orienteringsløype i området ved Frambanen på Stamnan, der det er utlagt poster som lagene skal finne, forteller leder i Rennebu Røde Kors, Ove Einar Drugudal.

Senest i fjor var det Oppdal Røde Kors som stakk av med seieren i DM, og som dermed kvalifiserte seg til NM.

- Det ryktes at Oppdal er i hardtrening, så de har nok skumle planer om å gjenta bedriften, sier Drugudal.

På lørdag er det ringløype som står på programmet. Her er det satt opp ti poster med ulike skadeoppdrag som deltakerne skal håndtere.

- Både orienteringen og ringløypa gir poeng, og det er beste lag sammenlagt som går til NM. Rennebu Røde Kors stiller ikke lag denne gang, vi blir opptatt av arrangementet og å legge til rette, men kan likevel være behjelpelig om noen mangler en eller flere personer til sitt lag, sier Drugudal.

6-mannslag fra blant annet Røros, Oppdal, Orkdal, Malvik og Trondheim er påmeldt, og disse skal konkurrere under overoppsyn av hoveddommer Terje Aunøien fra Oppdal.

- Han er ubestikkelig, presiserer Drugudal med et smil.

Oppdal Røde Kors vant også DM i 2011, mens kollegaene i Rennebu kan skilte med to andreplasser fra tidligere mesterskap. De lokale hjelpekorpsene viser altså gang på gang at de er fullt på høyde med andre hjelpekorps i kunsten å behandle kutt- og brannskader, hjertestans og bistå ved andre typer uhell og ulykker.

Etter ringløypa på lørdag kan deltakerne som vil benytte dusjene i Rennebuhallen, før banketten på Sandbrekka.

- Distriktsmesterskapet er ikke bare konkurranse, men også en verdifull sosial sammenkomst for hjelpekorpsene i distriktet, forteller Ove Einar Drugudal.