Søndag inviterte Statens vegvesen og AF til åpen dag på E6-anlegget i Soknedal.

- For besøkende blir det anledning til å gå mellom anleggsriggen i sentrum og ned mot det sørlige tunnelpåhugget på den andre siden av elva. Vi har fagfolk på plass ved det kommende Soknedalskrysset, ved tunnelpåhugget, i verkstedteltet og ved kontorriggen, som svarer på spørsmål, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Lars Erik Sira i kommunikasjonsstaben forteller til Opdalingen at det var bra med folk som møtte opp, anslagsvis 150-200 mennesker, jevnt fordel på alle aldersgrupper.

- De besøkende fikk anledning til å gå mellom anleggsriggen i sentrum og ned anleggsvegen til det sørlige tunnelpåhugget på andre sida av elva. Statens vegvesen og entreprenørene AF og Aurstad hadde folk på plass, som svarte på spørsmål, sier han.

Han forteller at de som var til stede blant arrangørene fikk mange spørsmål, og opplevde at de besøkende var nysgjerrige og at de syntes det var artig og interessant å få se anlegget på nært hold.

- Spesielt populært, både blant de minste og en del av de voksne, var å klatre om bord i noen av de store anleggsmaskinene som er i bruk på anlegget, sier han.

Se bilder øverst i artikkelen!