Ingvill Dalsegg sier at Høyre sto ved sine ord, da Pål Sæther Eiden på vegne av Venstre, FrP og Høyre foreslo å bruke 50 millioner kroner på samferdsel fra talerstolen. Han trakk spesifikt fram Nerskogvegen som en av veistrekningene hvor behovet var størst.

Eidens forslag ble nedstemt.

- Dette er skuffende. Jeg trodde faktisk at våre to Arbeiderparti-ordførere og Arbeiderpartiet i fylket hadde snakket sammen. Etter møtet på Nerskogen hadde jeg faktisk håp, men den gang ei. Jeg kommer til å fortsette å jobbe for Nerskogvegen - med eller uten støtte fra Ap, sier en skuffet Ingvill Dalseg etter at vedtaket var fattet.

Pål Sæther Eiden forstår også lite av fylkestingets prioriteringer:

- Jeg har reist litt rundt og sett på veiene i Trøndelag, og for kort tid tilbake var jeg på Nerskogen. Her er veistandarden særdeles dårlig. Hvorfor velger opposisjonen å prioritere Ratvikvegen i Åfjord framfor denne, spør han.

Hovedutvalgsleder veg i Trøndelag Gunn Stokke (Sp) avviser på det sterkeste at Nerskogveien er nedprioritert.

- Både vårt og Høyres forslag innebar å sette av penger i en samferdselspott, hvor ingenting var øremerket, så vi har på ingen måte nedprioritert Nerskogveien. Vi øremerket ikke penger til Nerskogveien i vårt forslag, men det gjorde ikke Høyre i sitt forslag heller.

Stokke poengterer at det er litt sårt at det ble framstilt som at Nerskogveien nedprioritert i denne saken.

- Vi dro på folkemøtet der fordi vi tar dette på alvor og vi garanterer at det på sikt vil øremerkes penger til dette prosjektet. Vi har allerede snakket om å sette av ti millioner kroner til stikkrenner og forberedende arbeid til det som kommer etter at militæret har ødelagt veien under «Trident Juncture»-øvelsen. Når den er over, vil vi igangsette tiltak i større omfang.

Nerskogveien er altså med i en rund samferdselspott, som skal fordeles på flere veier. I dagens fylkestingmøte ble det avsatt 15 millioner kroner i denne potten, i tillegg til det som står i det ordinære samferdselsbudsjettet til fylkeskommunen.

- Så du garanterer at det vil øremerkes penger til Nerskogveien etter «Trident Juncture»?

- Ja, det kan jeg garantere. Men jeg kan ikke garantere summen. Så kommer vi til å se an hvor store ødeleggelsene under militærøvelsen blir og hvor stor erstatning vi får fra dem. Den eventuelle erstatningen fra forsvaret, kommer også med i denne potten.