På uteområdet ved Drivdalen oppvekstsenter er de godt i gang med å oppgradere lekeplassen. Arbeidet startet allerede da de rustet opp fotballbanen og la kunstgress for noen år tilbake. Thor Anders Berget er lærer ved oppvekstsenteret og han forteller at de ble veldig fornøyd med fotballbanen.

– Planen er at området skal bli et nærmiljøanlegg som kan brukes hele døgnet av folk i området. Vi er godt i gang med å bygge tribuner til fotballbanen, som blir klar i løpet av kort tid. I tillegg har vi laget en akebakke som ble brukt gjennom hele vinteren og vi har oppgradert til ledlys over hele vinteren, slik at området blir lysere når det blir mørkere ute, sier han.

Nå er de i full gang med en pumptrack. En pumptrack er en bane hvor du skaper fart ved å bevege deg i pumpende bevegelser gjennom banen. De opprinnelige pumptrack'ene ble gjerne bygget av jord, sand eller tre, og dermed stort sett begrenset til terrengsykler. I Drivdalen har de laget banen ved hjelp av store lass med sand og grus.

– Pumptrack er noe som har blitt mer populært de siste årene. Banen vi lager blir ikke for voldsom, alle skal kunne ta den i bruk. Vi er opptatte av å tenke variert og fotballbanen har veldig kort gress, så den også kan brukes til for eksempel tennis og volleyball, sier han.

Berget mener at det var på tide med en oppgradering for uteområdet.

– Hele området bærer preg av at det er ganske slitent. Området blir mer brukt på kveldstid og helg og det er et veldig fint tilbud for dem som bor rundt oppvekstsenteret, sier han.

Han håper å være helt i mål med nærmiljøanlegget rundt 2020.

– Vi har planer om å få til et lekeapparat, ala det som ligger i sentrum ved Skifer. I tillegg har vi veldig lyst å gjøre noe med parkering og trafikksituasjonen ved skolen. Det koster penger, men vi har fått positive signaler fra rådhuset, så vi håper å få det til, sier han.