På sensommeren trommes det sammen til stor fest på Nerskogen skole. Da vil Rennebu frivilligsentral markere at de er blitt 20 år, og inviterer gamle og nye - unge og gamle frivillige til jubileumsmarkeringen.

- Jeg synes det er kjempeviktig å ha en slik institusjon oppe å gå i bygda. Vi samarbeider med mange slags lag og foreninger, og skaper gjennom dette engasjement og omdømmebygging. Det er veldig viktig for oss, forteller daglig leder i Rennebu frivilligsentral, Maj Britt Svorkdal Hess.

I tirsdagens møte i formannskapet, vil årsmeldingen fra frivilligsentralen legges frem til orientering. Nettopp samarbeidet med kommunen, og at Rennebu kommune anerkjenner arbeidet som gjøres i den organiserte frivilligheten, er noe Svorkdal Hess verdsetter høyt.

Sakser vi fra årsmeldingen for 2017, heter det blant annet;

"Rennebu kommune har eierskap i frivilligsentralen, og det tar de på alvor. En spesiell takk til kommunen for stor velvillighet til å hjelpe sentralen med å løse utfordringer, både i form av økonomisk støtte og gode råd. Daglig leder og styret setter stor pris på at representanter fra kommunen deltar på ulike arrangement i regi av frivilligsentralen. Det betyr mye for oss at kommuneledelsen er positiv og viser interesse for jobben vi gjør".

Hovedmålet for Rennebu frivilligsentral er at de skal være en tilrettelegger for allsidig frivillig engasjement for folk i Rennebu. Ser vi på listen over både faste og andre aktiviter fra fjoråret, virker det som at man i stor grad lykkes med visjonen.

Faste aktiviteter

En til en tjenester/ ledsagertjenester, matombringing, varekjøring, hjelp på helsesenteret, gratisstrøsand til eldre og uføre, formiddagstreff Voll og Berkåk, Frisktrim kaffe, hørselshjelp, Bort for en 50 lapp, babysang og seniordans.

Andre aktiviteter

Drift av utstyrssentral, samarbeid med flyktningetjeneste, språkkafe, strikkekafe med frivillig strikkevert, påsketur i Sansehagen, møter i Bosettingsgruppa, Friluftsdager, samarbeid med Barnas Turlag, Høstmarked på Torget, Eldres Dag, Kulturvukku, Julemarked på Torget, julegrantenning, elevbedrift, møte med matkjørerne, temamøte LHL.

Kommunestyremøte i Mjuklia med orientering om frivilligsentralen sitt arbeid til politikerne, Syria kveld, kurs og foredrag med Bodil Nordjore (i samarbeid med Rennebu bygdekvinnelag), Barnas Verdensdager (Oppdal Kulturhus), sykkelkarusell, Jimmy Næs – Naseviser, (tre konserter gratis for frivillige), flytting av biblioteket, aksjonsuke Berkåk skole, oppstartskurs Aktivitetsvenn, lyrikkveld, frisklivstur Meslo sætra, Klessalg i omsorgsboligen, Maher midt i dalen – kino i samfunnssalen, møte med Røde Kors – Til Topps tur, Work shop Fuck Cancer.

Mange frivillige årsverk

Det ble i 2017 lagt ned hele 6000 frivilligtimer i regi av Rennebu frivilligsentral. Da nærmer vi oss fem hele årsverk, men det imponerende tallet pleier faktisk å ligge på et enda høyere nivå.

- Antall frivilligtimer er ganske stabilt, og ligger som regel på omlag 8000 timer i året. Fjoråret var litt spesielt, etter som jeg var sykmeldt en periode. Men Karin Aasbakk gjorde en kjempeinnsats i mitt fravær, forteller Svorkdal Hess.

I tillegg til daglig leder, jobber Arild Sæther i en 20 prosent stilling som assistent ved frivilligsentralen.

- Frivillighuset sin sentrale beliggenhet er en styrke for det arbeidet som frivilligsentralen skal utføre i Rennebu. Målet vårt er fortsatt å styrke frivilligheten på tvers av lag og organisasjoner, kommunen, NAV og næringslivet. Gjennom samarbeid vil vi være bedre rusta til å styrke det frivillige engasjementet, skriver styreleder Siv Remetun Lånke og daglig leder Maj Britt Svorkdal Hess i årsberetningen for Rennebu frivilligsentral 2017.