Rådmannen anbefalte formannskapet å sette opp en ekstra sak til torsdagens kommunestyremøte, der formannskapet kan få tilslutning fra kommunestyret for å gå til anmeldelse. I tillegg anbefaler rådmannen å sende saken til kontrollutvalget.

Formannskapet ble samlet til et hastemøte torsdag for å diskutere veien videre og hva de skulle gjøre.

Ingvill Dalseg (H) mente at saken burde både anmeldes og gå til kontrollutvalget. Trygve Sande (V) fortalte at han satte kaffen i halsen da han leste oppslaget i OPP-avisa.

– Man begynner å spekulere på hvem som står bak dette og hvilke vurderinger og etikk vedkommende har gjort. Situasjonen som har oppstått gjør det vanskeligere å skulle behandle slike saker i fremtiden. Jeg mener det er helt kortslutning av den som har gjort dette. Kommunen bør virkelig markere at de tar dette på alvor, sier han.

Bjørg Marit Sæteren (Sp) har vært med i politikken de siste 16 årene og hun forteller at hun ikke har opplevd liknende.

– Det virker som om det er sabotasje mot saken som pågår, sier hun.

Tor Snøve (Ap) mente at dette er en sak som kontrollutvalget bør se på.

– At saken blir anmeldt og går til kontrollutvalget, er helt greit for meg. Dette er første gangen jeg har opplevd noe sånt som dette og det må vi ta på alvor, sier han.

Heidi Pawlik Carlson (KrF) mente kommunestyret må signalisere at dette er fullstendig uaktseptabelt og at anmeldelse og kontrollutvalget er det riktigste å gjøre i denne saken.

– Hva vedkommende har tenkt på, klarer jeg ikke å forstå. Dette skal ikke skje flere ganger, sier hun.

Saken ble behandlet i kommunestyret etter at Opdalingen gikk i trykken. Du kan lese mer om utfallet av saken på opdalingen.no.