Ettersom begge har passert de 90, syntes Agnes og Jon Gunnesmo det var på tide å ta vingene fatt - og det for aller første gang.

Vi er på flyplassen ved Fagerhaug, og bak spakene på to-seteren sitter Ola Øie og ønsker velkommen ombord i cockpit. Agnes og Jon Gunnesmo fra Rennebu er klare for sin aller første flytur, og da synes de i grunnen det er like greit at det er bygdas ordfører som styrer skuta.

Han burde jo være vant til å sitte i førersetet, ikke sant?

- Vi har aldri vært oppe i et fly, men alt må jo før eller siden prøves, og jeg stoler fullt og fast på sjåføren, er meldingen fra Jon Gunnesmo, før sprekingen tar plass i mikroflyet.

Nå er jo en kveldstur med mikrofly ikke så mye å skrive om, tenker du sikkert, men når vi legger til at debutantene i passasjersetet begge har passert 90 år, og at dette er deres første flytur noensinne, da er seansen ikke så hverdagslig likevel.

- Det er godt gjort at de kom på dette, men det er bra for meg, sier Jon, og sender en tanke til barn, barnebarn og oldebarn som har fått i stand avtalen med piloten.

Fru Agnes fyller 91 om bare noen dager, men i likhet med gemalen, er hun overhodet ikke bekymret for det som skal skje.

- Nei, jeg gruer meg ikke i det hele tatt og stoler på ordføreren. Hvis ikke er det ingen vits i å ha ham, ler hun og skotter bort på dagens sjåfør.

Sommeren har med få unntak vært preget av sol og klart vær, men akkurat denne torsdagskvelden ligger skydekket lavt. Det som egentlig var tenkt å bli en flytur over velkjente trakter i Rennebu, ble derfor en smule amputert, uten at det la noen demper på opplevelsen.

- Det ble en alvorlig fin skyss, og det var flott å kunne se hvordan det ser ut fra lufta. Vi fløy over Gjevilvatnet og Storlidalen, og vi vet jo ikke hvordan det egentlig er når vi sitter i en bil, sier Jon og bokstavelig talt hopper ned på bakken etter sin aller første luftseilas. Sprekingen.

Så flott var det, at han ikke på noen måte er bekymret for å overlate plassen i passasjersetet til livsledsageren.

- Ingen fare, jeg er ikke noe redd for å slippe kjærringa opp sammen med ordføreren, bedyrer han.

Etter en drøy halvtime, returnerte også Agnes til utgangspunket. I likhet med ektemannen syntes hun det ble en fin opplevelse.

- Alvorlig fin tur, sier hun etter turen, som for hennes del gikk opp Drivdalen, før de snudde ved Kongsvold Fjellstue.

Se film fra da de spreke 90-åringene gjennomførte sin aller første flytur øverst i saken.