Da søknadsfristen gikk ut forrige fredag var det kommet åtte søkere til stillingen som økonomisjef i Oppdal kommune.

Av de åtte søkerne er det tre lokale. Det er Tore V. Vorhaug, Jan-Ove Reite og en 35 år gammel mann som har bedt om at navnet holdes hemmelig.

- Vi har vært spent på søkerne, for det er en viktig stilling. Nå er vi glade for at vi har fått inn såpass mange søkere som er kvalifisert, sier Magni Øveraas, personalsjef i Oppdal kommune.

Hun sier at det er en sterkere søknadsliste nå enn forrige gang, da Svein-Erik Bejrkan ble ansatt.

- Det er en sterkere liste nå. Vi var heldige den gangen, siden én av søkerne var rett mann. Nå har vi mange kvlifiserte folk med bakgrunn i faget, sier Øveraas.

Vorhaug har blant annet vært avdelingsleder for Sunndal Sparebank, mens Reite har jobbet med private banking Sparebank 1, der han har ansvar for privatkunder med stor inntekt eller formue.

Henrik Vinje var frem til januar i år rådmann i Meråker kommune, da han gikk av etter en langvarig konflikt med ordføreren. Elin Johanne Dolmseth har vært administrasjonssjef for Longyerbyen lokalstyre.

Økonomisjefen er leder for økonomikontoret, med ansvar for blant annet økonomiplan, budsjett, regnskap, innfordring, finansforvaltning, intern økonomisk rådgivning og resultatoppfølging. Økonomisjefen sitter i rådmannens ledergruppe.

Personalsjefen sier at Oppdal kommune regner med å være ferdige med tilsettingen i løpet av september. Så kommer eventuell oppsigelsestid, så Øveraas regner ikke med at det er ny økonomisjef på plass før ved årsskiftet.

Dette er søkerne:

Tore V. Vorhaug (28), tømrer - Oppdal

Elin Johanne Dolmseth (51), økonomisjef - Longyearbyen

Mann (35), spesialrådgiver - Oppdal

Henrik Vinje (52) - Meråker

Jan-Ove Reite (39), økonomisk rådgiver - Oppdal

Marwan Mohammed Zinal (36), regnskapsfører - Gimse

Venkatesh Kuppusami (46), accounts officer - India

Natalija Auzina (38), økonomikonsulent - Trondheim