Lanserer ny moskus-akevitt

Nyheter

Den femte utgaven av moskus-akevitt lanseres, nærmest som en tradisjon, i forbindelse med Fjell- og fårikålfestivalen.

Årets akevitt heter Moskus Ekstra Fatlagret 2018 og produseres i 1464 eksemplarer.

- Master blender, Jon Bertelsen, har funnet frem til de fineste sherryfatene. Dette gir en bløt og harmonisk akevitt, men med et tydelig krydderpreg, forteller utvikler og eier av Det Norske Brenneri, sunndalingen Odd J. Nelvik.

Akevitten selges kun på Oppdalspolet og noen få Vinmonopol i regionen. Moskus Ekstra Vellagret 2018 er laget etter gamle norske håndverkstradisjoner. Den er langtidslagret på de beste Oloroso sherryfat fra Spania og krydret med karve og urter, blant annet lokale vekster fra Oppdalsfjella. Einebær, fjellbjørkeskudd og mjødurtblomster,  men også blant annet kvann fra Ibsens Urtehage i Grimstad. 

Om smaken sier master blender Jon Bertelsen: - Kompleks smak av karve, rund og fyldig,  med en tiltalende sherrynese. Medium til lang avslutning hvor krydderet sitter igjen helt til slutt. Alt i alt, dette er en ekte Moskus!